Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Elnökség: Kezdeményezzük a parlament feloszlatását
Elnökség: Kezdeményezzük a parlament feloszlatását Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. március 22.

ImageA Fidesz tájékoztatja Magyarország polgárait, hogy nem kezd tárgyalásba semmilyen új kormány alakításáról sem. A Fidesz hétfőn kezdeményezi az Országgyűlés feloszlatását - ismertette szombaton a Fidesz közleményben megfogalmazott álláspontját Navracsics Tibor, a párt frakcióvezetője. - "Hét év MSZP-SZDSZ kormányzás eredményeképpen a magyar gazdaság zuhan, az államadósság fojtogat, az üzemeket bezárják, egyre többen kerülnek az utcára, emberek millióinak jövője vált bizonytalanná." - kezdte a közlemény felolvasását Navracsics.

Az országot anarchiába, zűrzavarba vezették, válságba és kilátástalanságba kormányozták.

A rendszerváltás óta legnagyobb megszorítás előkészítése folyik. Az MSZP az emberek szemében már régóta bukott párt. Egy bukott párt, amely az ország érdekében sem képes lemondani a hatalomról. Egy bukott párt, amely az emberekkel akarja megfizettetni a kormány kudarcainak árát. Egy bukott párt, amely még most is azon ügyeskedik, hogy valamiképpen a hatalomban maradhasson. Egy bukott párt ne alakítson kormányt Magyarországon!

Ez a válság az emberek életéről szól, ezért Magyarország új irányáról az embereknek kell dönteniük, nem pedig az MSZP-nek. Új kormány csak a választópolgárok akaratából születhet, ezért a Fidesz tájékoztatja Magyarország polgárait, hogy nem kezd tárgyalásba semmilyen új kormány alakításáról sem. Az MSZP-kormány az ország szégyene, az előrehozott választás az ország érdeke. Eljött a pillanat, amikor mindenkinek el kell döntenie, mit támogat: az ország szégyenét, vagy az ország érdekét.

A Fidesz hétfőn az Országgyűlésben kezdeményezi az Országgyűlés feloszlatását, hogy hazánk polgárai kezükbe vehessék az ország sorsát és előrehozott választáson dönthessenek közös jövőnkről - ismertette a közleményt Navracsics Tibor. Újságírói kérdésekre válaszolva a frakcióvezető kifejtette: reméli, hogy hétfőn elfogadja az Országgyűlés saját feloszlatását, s akkor meg lehet tartani az EP-választásokkal együtt június 7-én az előrehozott választásokat is.

Abban bízunk - fogalmazott a fideszes politikus -, hogy a képviselők számára is világossá vált: az új választásokkal le lehet rövidíteni az agóniát, mert a kormány eddig nem kifelé vezette az országot a válságból. Az előrehozott választások mielőbbi kiírását azért is tartjuk fontosnak - fogalmazott Navracsics -, mivel ezzel elejét lehetne venni az ország radikalizálódásának.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >