Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Bajnokcsapat!
Bajnokcsapat! Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. március 23.

ImageAz Alba Volán az OB I döntőjének ötödik mérkőzésén magabiztosan győzte le az UTE együttesét, így sorozatban hetedszer szerezte meg a bajnoki címet. - Zsúfolásig megtelt a Székesfehérvári Jégcsarnok, és bár párhuzamosan kosárlabda- és labdarúgó-mérkőzést is rendeztek a városban, a hokimeccsre többen látogattak ki, mint a másik két rendezvényre együttvéve.

 

Nem is kellett csalódnia a publikumnak, hiszen az Alba Volán az első perctől határozottan kezdett, és egy emberhátrány kivédekezése után a második emberelőnyéből a vezetést is megszerezte: Palkovics lőtt, a kipattanót Tokaji pedig a hálóba helyezte. (1-0) Martz cselsorozata után a második gólunkhoz sem sok hiányzott, ám a csatár mellé lőtt.

A szünet előtt Palkovics sem találta el a kaput, pedig kecsegtető helyzetből próbálkozhatott. Így egy gólos fehérvári vezetéssel érkezett el a szünet. A második harmadban első perceiben Ocskay villant: előbb elemi erejű bombáját védte bravúrral Palko, kisvártatva pedig fölé tüzelt. Nagy mezőnyfölényben játszott a Volán, mindegyik sorunk kivette a részét a támadásokból. Nem volt tehát meglepő, hogy ismét rezdült az újpesti háló: Martz álompassza az üresen álló Guerrierot találta meg, aki nem habozott, közelről mattolta Palkót. (2-0) Nem ült le a Volán, egymás után alakultak ki a gólszerzési lehetőségek. N

em ritkán 5-5 ellen is felálltunk, ám az állás nem változott a játékrész végéig. A záró felvonásban Horváth és Palkovics adott először munkát a lilák kapusának, míg a másik oldalon Sikorcin adott életjelet az újpesti támadójátékról, de Szuper magabiztosan védett. Tokaji kapuvasát követően majdnem két teljes percre kettős emberhátrányba került a Volán, Pék György pedig kockáztatott, és lehozta a kapusát. Hat mezőnyájtékossal támadott három ellenében az UTE, de hiába voltak rengetegen, mégis ők kaptak gólt. Martz ötven méterről, bravúros mozdulattal emelt az üresen hagyott ketrecbe. (3-0)

Felszabadult hokival teltek az utolsó percek, amelyet Sofron és Borbás ökölpárbaja színezett. A legvégén Kovács értékesítette Bonni szenzációs átadását, kialakítva a végeredményt. (4-0) A közönség visszaszámolt, ahogy leperegtek a másodpercek, eldőlt, hogy az Alba Volán sorozatban hetedszer is megnyerte a magyar bajnokságot, története során tizedszer!

Kezdődhetett az ünneplés, először a lelátón, aztán a csarnok előtt, majd pedig különféle fehérvári szórakozóhelyeken.

Az Alba Volán bajnokcsapata:

Benk András, Ryan Bonni, Andreas Byström, Fekete Dániel, Fodor Szabolcs, Jason Guerriero, Hegyi Ádám, Hetényi Zoltán, Horváth András, Jobb Dávid, Kovács Csaba, Nick Martens, Nathan Martz, Nagy Gergő, Ocskay Gábor, Ondrejcik Rastislav, Palkovics Krisztián, Sofron István, Szuper Levente, Tokaji Viktor, Tóth Adrián, Vaszjunyin Artyom.

Alba Volán - UTE 4-0 (1-0, 1-0, 2-0)
Székesfehérvár, 3500 néző, vezette: Falkner (AUT), Bedő, Németh M.


Alba Volán: Szuper - Tóth, Horváth, Martens, Hegyi, Bonni, Nagy, Martz, Benk, Fodor, Ocskay, Sofron, Kovács, Palkovics, Tokaji, Guerriero, Byström, Ondrejcik, Vaszjunyin, Jobb, Fekete. Vezetőedző: Énekes Lajos.


UTE: Palko - Strausz, Roczanov, Németh P., Tolnai, Rufus, Borbás, Berta, Harmati, Sikorcin, Hüffner, Markó, Hetler, Virág, Dubek, Kadlubiak, Zlocha, Jankovics, Németh Á., Zalavári, Rafaj. Vezetőedző: Pék György

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >