Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Dr. Balogh Ibolya elítéli a szocialista frakcióvezetőt Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 30.

ImageMély döbbenetének adott hangot ma délelőtt egy sajtótájékoztató keretében Dr. Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke. Felháborodásának oka a tegnapi közgyűlés napirend előtti felszólásainak keretében elhangzott Orbán Viktor elleni beszéd volt, amely megalapozatlan fikciókat tényként beállítva mocskolódott, s különben sem volt helye e fórumon.

„A napirend előtti felszólalások sorában érdekes és egyben megdöbbentő politikai nyilatkozat hangzott el a szocialista frakcióvezető felolvasásában.” – mondta Dr. Balogh Ibolya – „Enyhítő körülményként értékeltem, hogy a frakcióvezető úgy olvasta fel ezt a politikai nyilatkozatot, mely vélhetően nem a saját gondolatait tolmácsolta. E politikai beszédben Orbán Viktorról volt szó. Úgy gondolom, nehezen összeegyeztethető egy megyei önkormányzati közgyűlésben Orbán Viktor miniszterelnökről beszélni, de a mai politikai viszonyok között sajnos ez már kezd természetessé válni.”

A frakcióvezető arra az ominózus klubdélutánra emlékeztette a közgyűlést, amelyet Kéri László szervezett a Színművészeti Főiskolán április 30-án. A politológus és tanítványai meghívták erre a kötetlen, nem nyilvános találkozóra a miniszterelnököt. Az estről nem készült hang-, video-, vagy egyéb felvétel, amely bizonyítaná azon vádakat, amiket a szocialisták terjesztenek Orbán Viktor megnyilvánulásával kapcsolatban. A tegnapi közgyűlésen a szocialista frakcióvezető mégis tényként állított be igaztalan, hamis fikciókat.

Dr. Balogh Ibolya kifejtette: ”Úgy látszik, a szocialista képviselők világosan tudják valahonnan, hogy mi hangzott el a klubdélutánon. De, ha nem tudják, akkor sem érdekli őket, hogy igazat beszélnek-e, hanem szemrebbenés nélkül olvassák fel azt, ami számukra le van írva. Mélyen megdöbbentő és elítélendő, hogy ma, Magyarországon még mindig itt tartunk. Nem a munkával foglalkozunk, nem azzal, hogy a napirendeket minél szélesebb körben és minél alaposabban meg tudjuk tárgyalni, hanem már egy olyan alaphangról kell indulni, amely egy erősen politikai, erősen megtévesztő, s még erősebben csúsztató mondatokat tartalmaz. Elítélem, és nem tudom elfogadni azt, hogy ilyen típusú beszédekkel befolyásolják a közgyűlés tagjait, s a közgyűlésen részt vevő, arról tájékoztatást kapó állampolgárok gondolatait.”

Image
Fotó: Temesvári Márta

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >