Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Isten gyermekei Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2020. október 15.
Hegedűs 2 László alkotásaiból nyílik kiállítás október 16-án, pénteken a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban Az idén 70 éves művész munkáinak fő alkotóelemei a talált és készített tárgyak, motívumok, képek és gondolatok. Alkotásainak egyik legfontosabb jellemzője a furcsa, szokatlan, sokszor szürreális képzettársítás. A születésnapi kiállításon Spányi Antal megyés püspök mond köszöntőt.

 

 

Hegedűs 2 László 1950. május 4-én született Nagyhalászon. 1968-ban Pécsen elvégezte a Művészeti Gimnáziumot, majd 1970-ben Budapesten a Kirakatrendező Iskolát. 1973 és 1986 között a Pannónia Filmstúdióban filmgrafikákat tervezett, filmeket rendezett. 1980-tól rendszeresen vesz részt hazai és nemzetközi kiállításokon, filmfesztiválokon. Egyedüliként tagja mindhárom országos vizuális művészeti szervezetnek: a Magyar Képzőművészek Szövetségének, a Magyar Fotóművészek Szövetségének, a Magyar Filmművészek Szövetségének, valamint a Magyar Filmakadémiának. Alkotói munkáját Munkácsy-, Balázs Béla-, és Deák Dénes-díjjal ismerték el.

Hegedűs 2 László a vizuális művészet három területén, a képző-, a fotó- és a filmművészetben alkot. Művészetét nehéz stílusirányzatok közé sorolni. Talált és készített tárgyak, motívumok, képek és gondolatok. Alkotásainak egyik legfontosabb jellemzője a furcsa, szokatlan, sokszor szürreális képzettársítás. Mindebből egy válogatás tekinthető meg az október 16-án, pénteken 17 órakor nyíló kiállításon, amelynek kurátora Kis Emőke, a Rákospalota Pestújhely és Újpalota Helytörténeti Gyűjteménye gyűjteményvezetője.

Az Isten gyermekei tárlat látogatóit és az idén 70 éves alkotóművészt Spányi Antal megyés püspök köszönti. A Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház Szent Korona Galériájában november 21-ig látható a kiállítás.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >