Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Ősszel is körültekintően közlekedjünk!
Ősszel is körültekintően közlekedjünk! Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2020. október 15.
Az őszi hónapokban a megváltozott időjárási viszonyok és közlekedési feltételek nagyobb odafigyelést követelnek a közlekedés valamennyi résztvevőjétől. A párás idő, vagy a nagy esőzés miatti látótávolság-csökkenés és csúszóssá vált útfelület nehezíthetik meg a közlekedők dolgát, ezért ilyen estben javasolt a sebesség jelentős csökkentése, a nagyobb követési távolság tartása. A vízátfolyásoknál, őszi munkálatoknál az úttestre került sár, valamint a lehulló és átnedvesedett falevelek is mind veszélyforrások lehetnek, ezért fokozott óvatossággal közlekedjenek!

 

 

Az időjárási viszonyok megváltozása következtében megnő a menetidő, ezért lehetőség szerint korábban induljanak el otthonról!

A gumiabroncsok állapotának vizsgálata, a fényjelző berendezések rendszeres ellenőrzése nagyon fontos ezen időszakban. Köd esetén használjanak ködlámpát! A szélvédő párátlanítása, jégtelenítése is elengedhetetlen a balesetmentes közlekedés szempontjából, ezért elindulás előtt a megfelelő kilátást biztosító megelőző tevékenységre mindig szánjanak kellő időt. Emellett ellenőrizzék rendszeresen az ablaktörlő állapotát és az ablakmosó folyadék meglétét is!

A gyalogosok észlelése esős, ködös időben még nehezebb, főként akkor, ha nem a zebrán kelnek át. A gyalogosoknak is fontos, hogy saját testi épségük, biztonságuk érdekében láthatóak legyenek. E célt szolgálják a különféle fényvisszaverő eszközök a ruházaton.

A balesetek többségében súlyos szabályszegés áll a háttérben, de kisebb hiba, akár másodpercnyi figyelemkihagyás is okozhat tragédiát. A közlekedési szabályok betartásával, fokozott óvatossággal, türelmes és körültekintő közlekedéssel a baleseti kockázat minimálisra csökkenthető.

Balesetmenetes közlekedést kíván a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság!

… hogy mindenki hazaérjen!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >