Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Az akut leukémiában szenvedő Grétáért futottak
Az akut leukémiában szenvedő Grétáért futottak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2020. október 14.
A jótékonysági programon több mint hetvenen vettek részt, és 215.700 forint gyűlt össze.

 

 

„Fussunk egyet Grétiért, aki most nem tud velünk mozogni!” – ezzel a felkiáltással rendeztek jótékonysági futás Móron. A programon 1.5, 5 és 21 km-es távok várták a jelentkezőket. Nevezési díj nem volt, viszont adománydobozba be lehetett dobni a felajánlásokat Kalocsai Gréta javára – és egy emlékfüzet segítségével bárki üzenhetett is neki.

 

 

A kislány 12 éves és súlyos betegséggel küzd. Néhány hete kiderült, hogy akut leukémiában szenved, s azonnali terápiára van szüksége. Jelenleg kórházban ápolják, mivel állandó orvosi felügyeletet igényel: a legkisebb fertőzés is életveszélyes lehet számára.

A gyermek családja erejét felülmúlva próbálja segíteni gyógyulását: finanszírozzák az utazásokat, kezeléseket. Nemrég elkezdték házuk felújítását is, mivel Grétának steril körülményeket kell biztosítaniuk, amikor hazatér. Az épület viszont eléggé leromlott állapotban van: a tető beázik, a falak festésre szorulnak, az ablakokat is ki kéne cserélni. Bár a munkálatoknak már nekiláttak, ám befejezni már nem tudják – anyagi forrás hiányában.

 

 

Ezért, hogy átmenetileg enyhítsék a család anyagi terheit, jótékonysági futás szerveztek számára. A felhívásra több mint hetvenen jelentkeztek, köztük több közismert sportoló is.

Fogarasi Zoltán  például a 21 km-es távhoz csatlakozott, bár amikor rajthoz állt, még nem tudta, hogy melyik szakaszt fogja teljesíteni. Mivel sok futóbarátja ezt választotta, így csatlakozott hozzájuk.

Nagyon jó hangulatban zajlott a futás, és a szervezés is tökéletes volt” – mesélte. – „Sok minden volt az asztalokon, nem maradt éhen és szomjan senki sem. Külön köszönet ezért is a szervezőknek, mert tényleg nagyon szépen megszerveztek mindent. Mindenkit megvártak, és készségesen kiszolgáltak, amíg vissza nem értek a rajtpontig. Azt is hallottam utólag, hogy voltak olyanok, akik elkéstek a rajtról, de ugyanúgy támogatták Grétit a jelenlétükkel, és kicsit csúszva ugyan, de elindultak valamelyik távon.”

 

 

A cikk folytatása elolvasható az alábbi linkre kattintva:

https://fmc.hu/2020/10/13/az-akut-leukemiaban-szenvedo-gretaert-futottak-moron/

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >