Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Célpontban a közbiztonság Nyomtatás E-mail
Írta: fejer.hu   
2009. március 23.

ImageKözbiztonsági egyeztető fórumot szervezett a Fejér Megyei Rendőrfőkapitányság és a Fejér Megyei Önkormányzat. A rendezvényen - amelyen főként a települések polgármesterei, illetve a képviselők vettek részt -, dr. Simon László megyei rendőrfőkapitány és Vörös Ferenc rendészeti igazgató, főkapitányhelyettes tartott tájékoztatót a megye közbiztonsági helyzetéről, a közelvövő feladatairól. Balsay István, a megyei közgyűlés alelnöke a településőr kezdeményezés eddigi tapasztalatait ismertette.

 

A fórum közönségét, illetve az előadókat házigazdaként dr. Balogh Ibolya, a megyeii közgyűlés elnöke köszöntötte. Bevezetőként emlékeztetett rá, hogy a rendőrség súlyos létszámgonodkkal küzd; és hozzátette, hogy a közbiztonság javítása egyébként sem pusztán rendőri feladat, társadalmi összefogást, támogatást igényel.

 

Image
.

A sikeres együttműködés formái között megemlítette a településőri hálózatot, a Szomszédok egymásért mozgalmat, illetve az önkormányzati lakásjuttatással betöltött körzeti megbízotti beosztásokat.

Dr. Simon László főkapitány elmondta, hogy tavaly a megyében csökkent az ismertté vált bűncselekmények száma csökkent, a lakosságot közvetlenül érintő bűncselekmények elkövetőinek felderítési mutatói nálunk a lergjobbak. Az, hogy a közbiztonság-érzet mégis romlik, további erőfeszítésekre sarkallja a szervezetet, növelni fogják a járőrök számát, és egy-egy városrészre, településre irányuló koncentrált akciókat is terveznek.

 

Image
Fotók: fejer.hu

Vörös Ferenc rendészeti igazgató többek között arról számolt be, hogy 2008-ban jelentős mértékben csökkent Fejérben a szemnélyi sérüléssel járó közúti balesetek száma.

Balsay István, a megyei közgyűlés alelnöke bejelentette, hogy a megyei és helyi önkormányzatok támogatásával megvalósuló településőr program az idén is tovább folytatódik.

 
< Előző   Következő >