Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Madárfészek - Jótékonysági licit indul Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2020. október 21.
Jótékonysági árverést hirdet a Fehérváron jól ismert origami művész, könyvtáros, madárvédő javára a Köfém Művelődési Ház. A Volt egyszer egy művésztelep… kiállításon látható alkotásra, Vida László Madárfészek című festményére indul a november 27-ig tartó licit. A befolyt összeggel a GBS nevű, perifériás idegeket érintő, igen ritka betegségből felépülő Horváth Hella gyógykezelését támogatják.

 

 

Október 27-ig tekinthető meg a Volt egyszer egy művésztelep… Az Agárdi Nemzetközi Művésztelep 30 éve tárlat a Köfém Művelődési Házban. A finisszázson jelen lesznek az egykori művésztelep résztvevői, és a tárlat zárásával egyidőben elindul egy jótékonysági esemény is, tudtuk meg Simon Józseftől. A ház igazgatója elmondta, Horváth Hella gyógykezelését szeretnék támogatni. A Vadmadárkórház önkénteseként és az origami alkotásairól is jól ismert könyvtárosnál egy évvel ezelőtt diagnosztizáltak egy igen ritka, a perifériás - elsősorban a motoros - idegeket érintő betegséget, amelynek következtében bénulás, az izmok sorvadása indult el.

A betegségről és a gyógyulás útjáról a városi televízióban és a helyi napilapban is láthattak, olvashattak Hellával interjút, aki rengeteg munkával a háta mögött így ír közösségi oldalán: „Napi szinten erősödöm, ügyesedek. Amíg a javulás tart, addig van remény a teljes felépülésemre. Azt el tudom engedni, hogy valaha még futni tudjak, de nagyon szeretnék segédeszköz nélkül járni és újra vezetni. Tudom, rajtam múlik a gyógyulás, de soha nem felejtem el, hogy ehhez kell az a számtalan segítség, amit a páromtól, környezetemtől, a családomtól, a barátaimtól, a gyógytornászaimtól, edzőimtől, terapeutáimtól kapok. Hálásan köszönöm!”

Horváth Hellára a kórházi kezeléseket követően fél évnyi rehabilitáció várt egy erre szakosodott intézetben, majd megkezdődött az itthoni rehabilitációja. „Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani egy árveréssel. Vida László Madárfészek című festményére november 27-ig lehet licitálni a Köfém Művelődési Ház telefonszámain (22)531-260, (22) 531-610, valamint e-mail címén ( Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges ) és közösségi oldalán (https://www.facebook.com/kofem.kozpont/ ).

A jótékonysági felajánlásról az ÖKK Podcast soron következő adásában is hallhatnak. Egy különleges tárlatvezetésre, időutazásra hívjuk a hallgatókat múltba és jövőbe egyaránt. Simon József, a ház jelenlegi igazgatója, dr. Forgó Béla, a Köfém volt gazdasági vezetője, majd az ALCOA – Köfém egykori vezérigazgatója és Végvári Beatrix grafikus, a Tóparti Gimnázium és Szakgimnázium művésztanára kérésünkre közösen elevenítette fel a művésztelep indulásának körülményeit és azt, hogy milyen hangulatban alkottak közösen a művészek a Velencei-tó partján.

A beszélgetést az ÖKK Fehérvár Podcast felületen lehet meghallgatni!

A Spotify-on kövessék az ÖKK Fehérvárt, hogy a következő részekről se maradjanak le!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >