Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Vissza kell adni az embereknek a döntés lehetőségét!
Vissza kell adni az embereknek a döntés lehetőségét! Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. március 23.

ImageAz, hogy egy bukott párt akar új kormányt alakítani, ellentétes a demokráciával. Vissza kell adni az embereknek a döntés lehetőségét, mert az ország hitelét csak egy olyan kormány adhatja vissza, amelyet a választók hatalmaznak fel - jelentette ki Orbán Viktor a frakcióülés után. - A parlamenti pártok frakciói külön-külön tanácskoznak reggel óta, hogy a kialakult politikai helyzetet elemezzék. A Fidesz ma a házszabálytól eltéréssel kezdeményezi az Országgyűlés feloszlatását, hogy a júniusi európai parlamenti választásokkal egy napon meg lehessen tartani az előre hozott országgyűlési választásokat is.

Orbán Viktor szerint csak egy olyan kormány adhatja vissza az ország hitelét, amelyet a választók hatalmaznak fel. A Fidesz elnöke úgy fogalmazott: egy bukott párt, mint amilyen az MSZP, nem alakíthat kormányt Magyarországon, ez ellentétes a rendszerváltással, a demokráciával és tiszteletlenség az emberekkel szemben.

Szerinte a kormánynak vissza kellene adni az embereknek a döntés lehetőségét. Ehelyett ők erőltetik tovább kormányzást, irányt akarnak szabni az országnak, ez emberileg és politikailag is elfogadhatatlan - tette hozzá Orbán Viktor. Hangsúlyozta: egy országot nem lehet egy bukott párt irányítására bízni, egy bukott párt nem delegálhat kormánytagokat, nem adhat miniszterelnököt, csak az emberek rovására, kárára, illetve akarata ellenére.

Arra a kérdésre, hogy mi lesz akkor, ha a képviselők többsége nem támogatja a Fidesz és a KDNP a parlament feloszlatásáról szóló indítványát, Orbán Viktor azt mondta, ebből a helyzetből csak a bizalom újjáépítésén keresztül lehet kijutni, és ezen nem változtat, ha a parlament ezt nem látja be.

Arra a felvetésre, hogy ki kormányozna az előre hozott választásokig, ha mégis feloszlatnák a parlamentet, a Fidesz elnöke azt mondta, hogy az alkotmány egyértelmű rendelkezéseket tartalmaz erre a helyzetre, így ekkor pontosan ugyanazok a szabályok lépnének életbe, mint egy rendes parlamenti választásnál.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >