Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Betlehemi csillagok és mesélő textilek Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2020. október 23.
Idén két ünnepváró pályázattal készül az adventre a Fehérvári Kézművesek Egyesülete. Ismét meghirdették a hagyományos Betlehemi Szép Csillag pályázatot, melyre természetes anyagokból készült alkotásokat várnak. A Mesélő Textilek felhívásra a pályázók szívéhez közel álló textileket, családi örökségeket, ereklyéket lehet beküldeni a hozzájuk kötődő különleges történetekkel együtt. A pályaművekből november 28-án ünnepi kiállítás nyílik a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.

 

 

A Betlehemi Szép Csillag pályázatot 18. alkalommal hirdette meg a Fehérvári Kézművesek Egyesülete, hogy segítse a méltó felkészülést Jézus születésének ünnepére, éltesse és felmutassa a magyar népművészet szakrális hagyományait, illetve ösztönözze a gyerekeket és a felnőtteket az alkotásra. A pályázaton hivatásos és amatőr kézművesek, csoportok egyaránt részt vehetnek természetes anyagokból készült betlehemekkel, lehet használni textilt, üveget, fát, papírt, csutkát, csuhét, vesszőt, fémet, agyagot, gyapjút, bőrt és élelmiszert.

Újdonság lesz az első alkalommal meghirdetett Mesélő Textilek című felhívás. A pályázók többek között családi ereklyéket, szívükhöz, lelkükhöz közel álló régi ruhadarabokat, használati- és dísztárgyakat küldhetnek be, melyekhez különleges történetek is köthetőek, mesélnek elődeik sorsáról, életéről, közös családi hagyományaikról.

A kiállításra szánt betlehemeket és textileket november 23-án és 24-én 10 és 17 óra között lehet leadni a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. Zsűrizés után ugyanitt november 28-án, szombaton 11.00 órakor nyitják meg az alkotások közös kiállítását, amely december 20-ig lesz látogatható. További részletek olvashatóak a Fehérvári Kézművesek Egyesülete honlapján.



 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >