Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Ismeretterjesztő sétát tartanak a Csutora temetőben
Ismeretterjesztő sétát tartanak a Csutora temetőben Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2020. október 26.
Székesfehérvár jeles polgárainak életútjáról és nyughelyeiről hallhatnak érdekes információkat mindazok, akik részt vesznek a város egyik legrégibb sírkertjében, a Csutora temetőben rendezett ismeretterjesztő sétán október 28-án. A program a temető kápolnájától indul 15 órakor.

 

 

A Csutora temető – régi nevén a Feltámadás temető – Székesfehérvár egyik legrégebbi sírkertje, amely a mai Felsőváros déli részén, a Felső- és Víziváros határán helyezkedik el. Megnyitására 1777 után, de még 1783 előtt került sor. Előbb egyházi tulajdonban volt, majd városi tulajdonba került a Felsővárosi plébánia kezelésében. A XIX. század első felében a Felső- és Víziváros főként németajkú lakosságának temetkezőhelye volt, később a város egyik reprezentatív temetője lett.

Az október 28-án, szerdán 15 és 16.30 között megrendezésre kerülő ismeretterjesztő sétát Váczi Márk, a Magyar Városkutató Intézet topográfiai munkatársa vezeti, bemutatja a város jeles polgárainak, művészeinek, egyházi és közéleti személyiségeinek sírhelyeit, emlékezetét. A programot a Magyar Városkutató Intézet és a Fekete Sas Társaság szervezi.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >