Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Vörösmartys tanulók sikere a faipari szakmai versenyen
Vörösmartys tanulók sikere a faipari szakmai versenyen Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2020. október 27.
A Vörösmarty Mihály Technikum és Szakképző Iskola tanulói is részt vettek a Sopronban megrendezett faipari szakmai versenyen. A fehérvári diákok szép eredménnyel tértek haza, öregbítve ezzel iskolájuk és a város jó hírnevét.

 

 

A Soproni Egyetem Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kara ötödik alkalommal rendezte meg a Meghívásos Faipari Szakmai Versenyt azzal a céllal, hogy hozzájáruljon a faipari szakiskolák képzésének sikerességéhez, illetve bekapcsolja a bázisiskolákat az intézmény életébe. Az egyetem csapatával együtt 11 résztvevői csoport indult a megmérettetésen, köztük két csapattal a székesfehérvári Vörösmarty Mihály Technikum és Szakképző Iskola.

A kétnapos szakmai rendezvényen a csapatok elméleti és gyakorlati tudásukról adtak számot. A nyitórendezvényt követően a versenyzők egy órát kaptak az írásbeli feladatsor megoldására, ezután négy helyszínen, 10-10 percben kellett gyakorlatias elméleti feladatokat megoldaniuk és szakszerűen előadniuk. Fel kellett ismerniük egy korszerű nyílászáró szerelvényeit, meg kellett magyarázniuk annak szerelését, működését, majd faipari megmunkáló szerszámok ismeretéről, fafajok felismeréséről, valamint ragasztóanyag-ismeretből is bizonyítaniuk kellett hozzáértésüket. Ezzel párhuzamosan zajlott a gyakorlati feladat kivitelezése is. A mezőny erős volt, mivel egyetemisták és technikusok is részt vettek a versenyen. A vörösmartys csapatok a 4. és a 10. helyen végeztek. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >