Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Balla Dávid Székesfehérvár idei kommunikációs bajnoka Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2020. október 27.
A Városházán rendezték meg a Szóval győzni kommunikációs bajnokság döntőjét. A 12 döntősnek három fordulóban kellett számot adnia a meggyőző, élőbeszédbeli képességeiről: beszédet tartottak arról, hogyan alakítanák a jövőt, helytálltak mint interjúalanyok, majd rögtönözve reagáltak médiaposztokra, videókra. A zsűri tagjai úgy döntöttek, hogy 2020-ban Székesfehérváron Balla Dávid kommunikál a legjobban, dobogós helyezést ért el Bíró Gergő Zalán és Bodonyi Dániel.

 

 

Dr. Cser-Palkovics András polgármester, a verseny ötletgazdája azt fogalmazta meg: büszke a járványhelyzetben is kitartóan készülő döntős csapatra, amely tavasszal a győztessel együtt átveheti egy napra a város kulcsait.


A Városháza Dísztermében tegnap 12 kreatív fiatal bizonyította: képes „Szóval győzni”, meggyőzni a zsűri tagjait kommunikációs, élőszóbeli képességeiről; a járványhelyzet miatt a közönség online követhette a rendezvényt. A döntősöknek az év eleji válogatót követően mentorok segítettek a felkészülésben: Ignácz Adrienn pszichológus, dr. Bakonyi István irodalomtörténész, Kozáry Ferenc színművész, Azurák Csaba műsorvezető és Töll Konrád, a Polgármesteri Hivatal kommunikációs munkatársa a hatásos beszéd felépítéséről, a helyes beszéd- és érveléstechnikáról, a retorikáról és a sajtóinterjú műfajának legfontosabb ismérveiről tartottak képzéseket.

A megmérettetésen Azurák Csaba műsorvezető köszöntötte a megjelenteket: történelme van a versenynek, fogalmazott, és felelevenítette, hogy a város polgármestere kezdeményezte a tehetségkutató verseny elindítását egy szólásszabadságot érintő győztes jogvita után. Ezt követően a fiatal versenyzőket dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte: „Büszkék lehetünk erre a csapatra!” – fejezte ki, és a járványhelyzetben is kitartóan megvalósuló felkészülést, illetve az igazi csapattá alakulást, a csapatszellem működését méltatta. „Szóval meggyőzni: ez legyen a fontos számotokra most és az elkövetkező évtizedekben! Meggyőzni, és nem legyőzni!” – fogalmazott dr. Cser-Palkovics András a kezdeményezésről, és az érvelésben a másik véleményének a meghallgatását, a kíváncsiságot emelte ki. Bejelentette, hogy új díj is lesz idén: a város kulcsait átadják egy tavaszi napon a döntősöknek – a győztes lesz egy napig a „polgármester”, a döntősök pedig a városvezető stábja. A másik újdonság, hogy az adventi fényeket a polgármester a verseny győztesével együtt fogja felgyújtani, árulta el a nézőknek. Dr. Cser-Palkovics András köszönetet mondott a Prosperis Alba Kutatóközpontnak és a Fehérvári Programszervező Kft-nek a szervezésben való együttműködésért, a mentoroknak a felkészítésért, valamint Azurák Csaba műsorvezetői közreműködéséért.

A versenyzők első körben rövid beszédeket mondtak Hogyan fogom alakítani a jövőt? címmel. A második fordulóban a fiatalok interjúalanyokként szerepeltek: Azurák Csaba kérdéseire kellett válaszolniuk például a technológia fejlődése, a fenntarthatóság, környezetvédelem, a karrier, illetve a média, közösségi média és fake news témákban. Az utolsó kör feladata egy-egy közösségi média posztra, videóra rögtönzött kommentálás volt.

A zsűriben négyen értékelték az elhangzottakat: Stettler Zsuzsanna, a Kommunikációs Főosztály vezetője, Bukosza Zita kommunikációs szakértő, az M5 szerkesztő-riportere, Hagymásy András, az Fehérvár Médiacentrum ügyvezető igazgatója és Vakler Lajos újságíró, a Fehérvár Médiacentrum szerkesztő-műsorvezetője. Az egyes fordulók utáni hozzászólásaikban elmondták többek között, hogy a döntősöknek van affinitása a kommunikációs munkához, és jártasak az érvelési technikákban; látszik teljesítményükön a felkészülés, az odaadás, a tudatosság. Több észrevételben felhívták a figyelmet például a színpadi jelenlét fontosságára és az élőbeszédbeli eszköztár kihasználására. Az eredményhirdetésen a versenyzők teljesítményről Vakler Lajos mondott összegzést: „Rendkívül magas színvonalú kommunikációs versenyt láthattunk, tiétek a jövő.” A döntősökről azt mondta: a mai fiatal korosztály sokszínű, és árnyaltan kezelik, látják át a problémákat, miközben hitelesek maradnak. Kiemelte a mentorok munkáját, akik a felkészítéssel hozzájárultak a verseny színvonalához.

2020-ban a legjobban kommunikáló fehérvári diák Balla Dávid lett, nyereményként okosórát, kézi telefonstabilizálót és a polgármester által felajánlott 100 ezer forintos pénzdíjat vihette haza, valamint övé a lehetőség, hogy egy munkanap erejéig a város „polgármestere” lehet. A második helyezett Bíró Gergő Zalán, a harmadik pedig Bodonyi Dániel lett, ők egy-egy tabletet nyertek. Valamennyi döntős lehetőséget kap a Prosperis Alba további ingyenes tréningjein és rendezvényein való részvételre. A döntősök ajándékcsomagot vehettek át, ezenkívül egy portréfilmet kapnak a verseny anyagából.

A délután főszereplői voltak: Árgyelán Ádám, Balla Dávid, Bencze Zoltán, Bíró Gergő Zalán, Bodonyi Dániel, Henyecz Noémi, Kanczler Viktória, Kertész Mátyás, Kiss Bálint, Léhner Boglárka Bianka, Őrsi Csenge és Zoltán László Gáspár.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >