Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Továbbra is COVID-stop az Albánál Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2020. október 27.
Lassan tragi(komi)kus lesz a COVID-helyzet az Alba Fehérvár férfi kosarasainak és női kézilabdásainak háza táján. Amikor úgy tűnik, játszhatnának végre bajnoki mérkőzést, akkor rögtön előkerül egy (vagy több) újabb pozitív vírusteszt, így további heteket csúszik a következő összecsapásuk. A férfi kosarasok egyetlen meccset sem tudtak eddig játszani, s várhatóan először november 7-én a PVSK ellen léphetnek a Gáz utcai csarnok parkettjére, miközben a pontvadászat már egyébként az 5. fordulónál tart, az pedig már a hetedik lesz.

 

 

A pótlást illetően a tegnap közölt menetrend pedig akkor sem lesz egyszerűen tartható, ha nem kerül sor a szezon végéig újabb "vírus-állj"-ra, amit a mostaniak alapján szinte lehetetlen elképzelni, mert majd COVID-os lesz a szertáros, a takarítónő, a masszőr, a segédedző, s mehet mindenki újra karanténba.... Legkevésbé sem humoros, inkább tragi(komi)kus a helyzet, a honi szövetség COVID-protokollja pedig legkevésbé sem a játékot segíti, mert nem elég, ha az érintettek letöltik a karantént, rendelkeznek negatív teszteredménnyel, a játékosoknak csak akkor adják vissza a versenyengedélyüket, ha a negatív vírusteszt után 2-4 héttel még részt vesz egy kardiológiai vizsgálaton is. Aki tehát kosárlabdázó, és a tesztje pozitív, közel másfél hónapra biztosan kiesik.
 
Nem nehéz ezen szabályok mellett megkockáztatni azt, hogy aligha lehet a jelenlegi lebonyolítással és szabályok mellett az idényt befejezni. Változtatni szükséges vagy lezárni a küzdelmeket, mert ennek semmi értelme. Először is a túl szigorú COVID-protokollon, aztán pedig a bajnoki lebonyolításon. Tévedés ne essék: az egészség mindennél fontosabb, de ez a bónusz kardiológia és ennek okán a karanténon felüli több hetes leállás nem teszi lehetővé azt, hogy a normálishoz csak megközelítő módon le lehessen bonyolítani a közdelmeket.
 
Az AFKC női kézilabdázói annyival "beljebb" vannak, hogy ők már korábban lejátszottak 5 bajnokit, s bár már több, mint egy hónapja halasztódik a folytatás, most egy pozitív tesztes játékos okán további 2 hét még minimum garantált. Teljesen szürreális és káoszos ez az egész. Persze némi éllel meg lehet jegyezni, hogy az elmúlt évtized leghosszabb veretlenségi sorozatát futja így a fehérvári egylet, hiszen legalább másfél hónapig garantáltan nem kap ki, mert pályára sem lép. Az elmúlt egy év formáját tekintve lehet, hogy ezzel jobban is jár...

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >