Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Rugby - női, férfi Interliga II. forduló
Rugby - női, férfi Interliga II. forduló Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 24.

ImageZágrábban került megrendezésre a női, férfi Interliga II. fordulója. - Az első mérkőzést az FRC lányai a nagy riválissal, a Mladost Zágráb csapatával vívták. A meccs jól kezdődött, Pap Helga áttörését követően Gyolcsos Máriának sikerült a célterületre juttatnia a labdát (5 pont), amit Pap Helga (2 pont) berúgott. Ezt követően az ellenfél kihasználta a fehérvári tolongás lassúságát, és háromszor sikeresen bevette az „ellenséges” célterületet. Végeredmény: 19. – 7. a Horvát csapatnak.

Következett a Szlovén Bezigrád. A mértkőzés második percében Muzsik Ágnes kicselezve a védőket a célterületre futott (5 pont). Fehér Csilla átszaggatta a fizikailag erősebb, de lassúbb Szlovének védő vonalát (5 pont) - amit még jutalom rúgással meg is toldott (+2 pont). Fehér Csillát nem lehetett megállítani, Pap Helga elfutása, passza után ismét 5 pontot szerzett. Pap Helga gyorsan kiismerte az ellenfél gyenge pontját, ismét áttört, de most nem passzolt (5 + 2. pont). E

gy szép passz sorozat után Simon Judit újabb céllal örvendeztette meg csapatát (5 pont), s a jutalomrúgást Pap Helga ezúttal sem hagyta ki (2 pont). Az újoncként szereplő Kiss Brigitta megkerülve a védő vonalat 5 pontos célt szerzett. Végezetül Muzsik Ágnes és Pap Helga nyitott tolongását követően Simon Judit újabb 5 pontot szerzett.

Végeredmény FRC Bezigrád 41.- 0.

Ezután következett a legnehezebb mérkőzés. FRC - Donau Ausztria - A mérkőzés előtt a fásult magyar lányokban Csont László felszította a parazsat, méghozzá sikeresen. Gyolcsos Mária a második percben félpályáról célt vitt (5 pont). A következő 5 pontot is Gyolcsos Mária szerezte - ami az edző, Gyölcsos Ferenc elmondása szerint egy kicsit emlékeztetett a focira -, de a harmadik rúgása után felkapta a labdát és a kapu közepébe futott vele (5 pont).

Innen Pap Helga könnyedén berúgta a labdát (+ 2 pont). Gyolcsos Máriát nem lehetett megállítani, s újabb elfutását követően (5 pont), Pap Helga jutalomrúgásával 19.- 5- re győztek a magyar lányok.

Az Interliga kibővült a férfiak mezőnyével - a Fehérvár Rugby Club az Osztrák sevens B válogatottal küzdött meg, méghozzá két fordulóban.

Az első fordulót a kiváló fizikumnak örvendő Osztrákok nyerték 17. - 19 - re a kissé görcsösen játszó fehérvári legények ellen. A fehérvári célokat (15 pont) Molnár István szerezte. Rúgások: Csont László és Kerner Krisztián 2 -2 pont.

Végeredmény. 22. -19. az osztrák csapat javára.

Gyölcsös Ferenc elmondta: a második mérkőzést végre felszabadultan, néhol bravúrosan játszotta a Fehérvár.

Az első cél Csont, Gyulay, Molnár, Wonschina, Csont Laci ( 5. +2. pont) bravúros passz-sorozatából következett. Az osztrákok persze nem adták fel, s egyenlítettek a félidő utolsó percében: 7. - 7. Molnár István 75 méteres futását követően újabb fehérvári cél keletkezett (5. pont). Ezt követően az FRC tehetséges újoncai következtek: Gyomai Zoli egy mélyfogásból passzolt a jókor érkező Gyulay Andrisnak (5 pont): Wonshina + 2 pont.

Ezt követően a másik újonc Szakács Ricsi gázolt át két osztrákon, majd a jókor érkező Molnár Istvánnak készített elő sakk - matt helyzetet (5 pont), s a jutalom rúgást is értékesítette (2 pont). A "sógorok” még ekkor sem adták fel, s 5 pontos célt szereztek.

Végeredmény: 26.- 10 a Fehérvár javára.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >