Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Halottak-napi szentmisét tartanak a háborús hősökért
Halottak-napi szentmisét tartanak a háborús hősökért Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2020. október 30.
Engesztelő szentmisét tartanak a világháborúkban elesett hős katonák emlékére a pákozdi Mészeg-hegyen november 2-án 15.00 órától. A Doni Bajtársi és Kegyeleti Szövetség ingyenesen igénybe vehető, külön autóbuszjáratot indít az eseményre a Piac térről, a Vasútállomás érintésével.

 

 

November 2-án, hétfőn, Halottak napján 15.00 órakor a pákozdi Mészeg-hegyi Don-kanyar Emlékkápolnánál Spányi Antal megyés püspök celebrálja az engesztelő szentmisét az I. és a II. világháború során elesett hős katonákért és hozzátartozóikért. A Katonai Emlékpark – Nemzeti Emlékhely katonai tiszteletadást szervez azokért, akik hazai vagy idegen földön haltak meg, életüket adva a magyar nemzetért. A honvédség és az egyház ezzel a közös eseménnyel szeretné kifejezni a katonahősök iránti megbecsülését. A Katonai Emlékpark az eseményre érkező zarándokoknak ingyenes belépőt, mosdóhasználatot és meleg teát biztosít a park területén.

A Doni Bajtársi és Kegyeleti Szövetség az emlékmisére külön autóbuszjáratot indít. A díjmentesen igénybe vehető járat hétfőn 14.00 órakor indul az autóbusz-állomásról, a volt Hatpöttyös étterem elől, majd 14.10 órakor megáll a Vasútállomáson, a helyijáratos buszok parkolójában, onnan megy tovább Pákozdra. Az Emlékmise után ugyanezen az útvonalon visszaszállítja a résztvevőket Székesfehérvárra. A járaton kötelező a védőmaszk használata.

Pákozdon 1993-ban emeltek kápolnát, és helyezték itt örök nyugalomra a Roszkino falu mellől hazaszállított ismeretlen magyar katona földi maradványait, méltó emléket állítva azoknak, akiket hazájukban nem temethettek el hozzátartozóik.

A járványügyi szabályok betartása mellett minden érdeklődőt szeretettel várnak hétfőn!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >