Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Újra hazai vizeken készül a velencei kenu világbajnok Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2020. november 18.
Még utánpótláskorú versenyzőként, gyerekfejjel igazolt Győrbe, az utóbbi három évben pedig Újpesten lapátolt Velence díszpolgára, a síkvízi és a maratoni szakágban egyaránt (ami nagyon ritka nem csak a hazai, a nemzetközi mezőnyben is) világbajnoki címmel büszkélkedő kenus, Lakatos Zsanett, aki - nem mellesleg többszörös Európa-bajnok is - most 12 év után visszatért a Velencei-tóra, nem csak képletesen, ténylegesen!

 

 

A vb-győztes a patinás VVSI-be (Velencei-tavi Vízi Sportiskola) igazolt, itt készül a 2021-es esztendő megmérettetéseire Major Ildikó irányításával.

 
A koronavírus alaposan átírta a kiváló sportoló idei terveit, hiszen év elején még az olimpiai kvalifikációra készült, ám közben kiderült, hogy a pandémia okán nemcsak a tavaszi-nyári versenyek zöme, maga az olimpia is elmarad. Ezekben a nehéz hónapokban több támogatója sem tudta biztosítani a korábbi szponzorációját, s a tavaly ősszel megválasztott új összetételű velencei képviselő-testület is megvonta tőle az egyébként nem túl magas éves támogatást, ami azért is érthetetlen, mert mindössze néhány százezer forintról van itt szó, egy olyan élsportoló támogatására, aki a város díszpolgára és győzelmei, érmei szeretett településének is dicsőséget hoztak. Ezek tükrében a Gerhard Ákos vezette testület döntését nyugodtan nevezhetjük minimum méltatlannak és városmarketing szempontból méretes öngólnak.
 
Lakatos Zsanett azonban nem adta fel, edzett - már amikor lehetett - és készült a versenyekre, amelyek közül csak néhány hazait rendeztek meg a járványhelyzet nyári lazulása alatt. Ősszel aztán kiderült, hogy újpesti klubja sem tudja már azokat a feltételeket biztosítani, amelyekre szüksége van az eredményes munkához, így a Velence-tavi körzet országgyűlési képviselője, Tessely Zoltán miniszterelnöki biztos javaslatára a hazatérést választotta, s a VVSI-be igazolt. A felkészülését az a Major Ildikó irányítja, aki a televíziós szerepléseivel immár országosan ismert celebbé váló, ugyancsak velencei illetőségű kajakos, Tóth Dávid trénere is volt korábban.
 
- A hír igaz: a felkészülésemet Major Ildikóval, és csapatával folytatom a VVSI-ben. Itt is edzek helyileg a tóparti klubnál. Szerencsére most (még?) a vírus nem befolyásolja a felkészülésemet, ellentétben a tavaszi időszakkal, így minden nap nyugodtan tudok/tudunk edzeni. Nagyon sok újdonság van az edzésmódszerben, amire már vágytam, hogy valami új impulzus érjen, ami felpezsdít és egy plusz löketet ad a folytatásra. Úgy gondolom, az szintén pozitív és sokat számít, könnyíti a napjaimat, hogy itthon lakom Velencén, ami által talán egy kicsit vissza kapok a gyerekkoromból is hiszen 14 évesen elköltöztem a családi fészekből, ami nagyon hiányzott, annak ellenére, hogy rendszeresen haza tudtam jönni és néha huzamosabb időt is eltölthettem itthon. - foglalta össze a lényeget Lakatos Zsanett.
 
A velencei világbajnok nagyon bízik abban, hogy a járványhelyzet a tavaszi-nyári időszakra már enyhül, így az idei évben elmaradt olimpia kvalifikációs lehetőséggel élve a 2021-re halasztott tokiói ötkarikás játékokon való részvételt ki tudja harcolni, s minden más fontos hazai, valamint nemzetközi versenyen ott lehet és korábbi sikereihez méltó eredményeket érhet el.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >