Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Egyház arrow Krisztus Király Napok - 2020
Krisztus Király Napok - 2020 Nyomtatás E-mail
Írta: Zemlényi Katica   
2020. november 24.
Az Almássy-telepi híveknek különösen kedves Krisztus Király napja, hiszen egyházközségük oltalmazójának ünnepe. Hosszú évek óta „Krisztus Király Napok” című rendezvénysorozattal ünnepelnek, az idén a pandémia miatt szerényebb, de annál felemelőbb volt az ünnep.

 

 

 

A hétvégén a hívek kivételesen nem együtt vonultak a Budai-Lehel-Kisteleki út sarkán lévő kereszthez, hanem családonként, páronként vagy akár egyesével is – szombat estére gyertyák és mécsesek fényétől világított a kőkereszt, melyet elődeink hálából állítottak.

Szombaton este a szentségimádási óra kezdődött a szentmise előtt, a hívek így kapcsolódhattak be a világméretű szentségimádásba. Az esti szentmisében hálát adtak a kegyelmekben gazdag évekért, valamint az Egyházközség alapításában elévülhetetlen érdemeket szerző Berkényi Alajos plébánosra, s lelkes híveire emlékeztek hálás szívvel.

Vasárnap, az Almássy-telepi Krisztus Király Plébánia búcsúnapján az ünnepi szentmisét Mons. Lengyel Ervin nunciatúrai titkár atya celebrálta, aki Irakban szolgál, most éppen szabadságát tölti itthon. „Az alapító plébánosoktól a fiatal Krisztus "ikonját" kaptuk örökségül. Ez ma az egyházközség identitása és reménysége."-mondta Ervin atya az ünnephez kapcsolódva.

A szentmisén adták át a Krisztus Király-díjat, amelyet idén Kuslits Ferenc kapott.

„Kuslits Ferenc - Elkötelezett tagja egyházközségünknek, évtizedek óta aktív képviselőtársunk, 20 éve az Örömhír Alapítványunk kuratóriumának elnöke. Az Örömhír Alapítvány tevékenységének irányítása folyamatosan és biztonságosan zajlott elnöksége alatt. Nevéhez köthető közösségi házunk felépítése az első téglától az utolsó cserépig. Fáradhatatlanul, időt, energiát nem kímélve kereste a legjobb mestereket, mindig azt mondta: „csak minőséget és maradandót szabad alkotni!” Megfontoltan választotta ki segítőivel a legjobb minőségű anyagokat, a kivitelezőket és a szakembereket is. A munkája, a hite, a közösségben végzett tevékenysége, magánélete mindnyájunk számára példás összhangban van, ahogy a közösségi házunk alapkövét takaró réz lapocska felirata is mutatja: „UNUM SUMUS – EGYEK VAGYUNK.”

Az ünnep szentségimádással folytatódott délután 16:00 óráig. Csendes, visszafogott, de annál felemelőbb ünnep volt az idei - Krisztus, a Mindenség Király költözzön minden ember szívébe!

 

 
< Előző   Következő >