Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Természetesek, szerethetőek, jó hozzájuk érni
Természetesek, szerethetőek, jó hozzájuk érni Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2020. november 25.
A valóságos, kézzel készített emberi munkák természetesek, szerethetőek, jó hozzájuk érni. Az Élő Népművészet regionális kiállításában láthattuk és tapasztalhattuk meg, mit jelent valóban élővé tenni a hagyományt, és nem egy vitrinbe vagy polcra, puszta dísznek szánt tárgyaknak tekinteni azt, amit népművészetnek hívunk.

 

 

A november eleji kísérőprogramon Seregély Mirtill mézeskalácskészítő faragott fa formába nyomott, egyszerű, barna, de a gyönyörű mintát visszaadó sütemények titkaiba avatott be bennünket, Komendó Gabriella asztalánál pedig gyöngyben gyöngy láncok készültek

A Szabadművelődés Házában. A kiállításban Gonda Emma népművelő, a házigazda M-ART Egyesület képviselője kalauzolt végig, a két terem körülbelül 550 szemet-lelket gyönyörködtető tárgya között, ami 66 alkotó, illetve alkotókör keze munkáját dicséri.

Az ÖKK Podcast adásában ezúttal a vizuális élmény is szerepet kap – köszönhetően a bemutatott hímzéseknek, szőtteseknek, játékoknak, bőrdíszműves és nemezelt munkáknak, csuhé tárgyaknak, gyöngy ékszereknek. Aki teheti, csukja be a szemét, hadd legyen képe arról, hogyan él a népművészet!

 

A beszélgetést az ÖKK Fehérvár Podcast felületen lehet meghallgatni!

A Spotify-on kövessék az ÖKK Fehérvárt, hogy a következő részekről se maradjanak le!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >