Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow BL: 91 perc csoda sem volt elég
BL: 91 perc csoda sem volt elég Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2020. november 25.
Ez aztán a bosszantó! 35 percig vezetett a Juventus otthonában a Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában a Ferencváros, majd Cristiano Ronaldo egyenlítése után egészen a 92. percig tartotta a szenzációs döntetlent, ám ekkor az egyébként több bravúrt is bemutató Dibusz balszerencsésen nyúlt Morata fejeséhez, a labda pedig becsorgott a gólvonalon túlra, mert a kapus estében besodorta.

 

 

Egy ilyen "malac" góllal tudta csak begyűjteni a 3 pontot a világ élvonalához tartozó elitcsapat. Nagyon kár érte, ugyanakkor a Fradi bátor, taktikus játékáért minden dicséretet megérdemel.

 
Az első pillanattól a hazaiak uralták a játékot, ám a nagyon fegyelmezett magyar bajnok kiválóan állta a sarat, sőt, a 19. percben Uzuni révén a vezetést is megszerezte, 0-1! Ennél álmodni sem nagyon lehetett volna szebbet. Cristiano Ronaldo azonban 35 évesen is megmutatta, hogy ha a kapu közelébe kerül, villámgyorsan dönt és cselekszik: a 35. percben a megkapott labdát a bal lábára vette a 16-os előtt, majdnem középen, s egyből lőtt is, a bal alsó sarokba. Dibusz hiába nyújtózkodott, 1-1! Kár érte, elkerülhető gól volt, ugyanakkor ilyen villanásokra nemigen lehet érdemben felkészülni. Nos, de semmi baj, döntetlen félidőben a világ egyik legjobb csapatának otthonában, lőtt góllal? Naná, hogy parádés!
 
A második játékrészben is nagyon ment a győzelemért a Juve, ami persze érthető is, hiszen újabb 3 ponttal már továbbjutónak számított volna. A 60. percben Bernardeschi átlövése a bal oldali lécen csattant, ezt megúszta a Fradi, de utána rögtön egy ígéretes kontra jött, nagyon szimpatikus volt az FTC bátor játéka. A 68. percben Dibusz hatalmas helyzetben leszedte CR7 lábáról a labdát, óriási bravúr volt. Ezt követően a sokat futó, mindig veszélyes, de elfáradt Tokmac helyén Boli lépett pályára. Nem sokkal később Botka és Laidouni is érkezett, Sigér és Lovrencsics ment le a pályáról, majd a 76. minutumban Morata lépett ki, de szerencsére az ötös bal oldali sarkától a jobb kapufát találta el. Dibusz is rajta volt. Ekkor már csak szűk negyedóra volt hátra!
 
Szépen lecsorgott a 90 perc is, ráadásul különösebben nagy hazai ziccer nélkül. Aztán - a német játékvezető 4 percet hosszabbított - a 92. percben egy jobb oldali kontra végén Cuadrado beadását Morata fejelte kapura. Pont Dibuszhoz ment a labda, de lefelé csapódott, a kapus rosszul nyúlt hozzá, és átcsúszott rajta a játékszer, amit aztán estében még be is segített a kapuba. 2-1! Roppant bosszantó peches gól, mert az összképet tekintve nem érdemtelenül állt döntetlenre a Ferencváros. A folytatáshoz azonban ez erőt adhat, mert ha egy ilyen kaliberű egylet ellen 91 percig állt a pontszerzés, akkor miért ne lehetne Budapesten hasonló módon megszorongatni a már csoportelső (4-0-ra nyert Kijevben, Messi pihentetése mellett is) Barcelonát, s miért ne tudna a Rebrov-legénység pontot szerezni, netán nyerni a Dinamo Kijev vendégeként?

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >