Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Több kilométernyi ünnepi fényfüzér díszíti Székesfehérvárt Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2020. november 30.
Az idei advent és a karácsony sok szempontból más lesz, mint ahogy megszoktuk, az ünnepi díszkivilágítás azonban elmaradhatatlanul ragyog Székesfehérvár utcáin. Mintegy tucatnyi szakember október óta dolgozott azon, hogy advent kezdetére felszerelje a több kilométernyi kábelt, fényfüzért és egyéb dekorációkat. A Zichy-ligetbe és egyes belvárosi utcákba idén nem került díszvilágítás, viszont hangsúlyosabban dekorálták a városrészeket – tudtuk meg Vörös Tamástól, a Városgondnokság rendezvény-műszaki csoportjának vezetőjétől.

 

 

Székesfehérváron október 10-én kezdődött el az ünnepi díszkivilágítás felszerelése. A Városgondnokság rendezvény-műszaki csoportjának munkatársai és a villanyszerelő szakemberek körülbelül 5 kilométernyi fényfüzért, mintegy 2 kilométernyi elektromos kábelt és egyéb dekorációkat tettek a helyükre. A Várkörút dekorációja egész évben a helyén maradt, mert ennek a felszerelése hosszadalmas és bonyolult, ezen kívül azonban minden mást újonnan kellett feltenni a Városház téren, a Fő utcán és a kapcsolódó területeken – mondta Vörös Tamás csoportvezető.

A szakember hozzátette, hogy a Zichy ligetbe a Kori Liget elmaradása, míg az Oskola és az Ady Endre utcákba az ott zajló építkezés miatt idén nem tettek dekorációt, az egyes városrészekbe viszont igen, így került például ünnepi dísz a Csónakázó-tó szigetére, a Németh László Általános Iskolához, a Tóvárosi Általános Iskolához, a Nyitrai úti ABC-hez, a MOL Aréna Sóstóhoz és a Sarló utcába. Nagyon fontos szempont, hogy a fényforrások mindegyike LED technológiával működik, azaz energiatakarékos.

Az advent örömteli, hangulatos időszaka az évnek. Bár az idei ünnepvárás sok szempontból eltér a hagyományainktól, a díszkivilágítás a rendkívüli időszakban is segíti a fehérváriak karácsonyi készülődését.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >