Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow SZ _ _ AZ ÉLET!
SZ _ _ AZ ÉLET! Nyomtatás E-mail
Írta: mokfejer.hu, és Torma Kinga Regina   
2020. november 30.
Az egészségügyi dolgozók mentális egészségének megőrzéséért indított videósorozatot a Magyar Orvosi Kamara Fejér Megyei Szervezete, „SZ_ _ AZ ÉLET!” címmel. A videókban képzett coach-ok adnak gyakorlati tanácsokat a kiégés elkerüléséhez.

 

 

A koronavírus-járvány és az ezzel járó mindennapi stressz folyamatosan új, eddig még sosem tapasztalt kihívások elé állította a világ valamennyi egészségügyi dolgozóját, akik nap mint nap a frontvonalban küzdenek a vírus ellen, a betegek egészségéért és életéért.

Éppen ezért 2020 őszén a Magyar Orvosi Kamara Fejér Megyei Szervezete megbízást adott egy videósorozat felvételére, aminek célja, hogy bemutasson néhány olyan tanulható készséget, szempontot, ami más megvilágításba helyezheti mindennapok küzdelmeit. A sorozat persze nem helyettesít egy képzést, és nem változtat meg 10-12 perc alatt életeket, de bemutat olyan szempontokat, technikákat, melyek megtanulhatók, gyakorolhatók és lehetőséget adnak a változtatásra. Célja egy mondatban összefoglalva: „Megmutatni, hogy bármit hoznak elénk a mindennapjaink, a mi döntésünkön múlik, hogy meglássunk benne, hogy SZÉP AZ ÉLET!” – olvasható a kamara honlapján.

A MOK Fejér Megyei Területi Szervezete ezentúl 7-10 naponta tesz majd közzé újabb és újabb részeket, amelyhez olyan hasznos linkeket is megosztanak, ahol a témával kapcsolatban további információkat olvashatnak az érdeklődők.

Dr. Kovács Krisztián, a Magyar Orvosi Kamara Fejér Megyei Területi Szervezetének elnöke a videókkal és a bennük foglalt „tananyaggal” kapcsolatban az alábbiakra hívta fel kollégái figyelmét: „Ez egy „lassú műfaj”. Adjunk magunknak 30 percet! Ne két beteg vizsgálata közt, rohanva akarjuk megnézni. Szánjunk egy kis időt elsősorban magunkra és azokra a gondolatokra, amik eszünkbe jutnak. Ne keressük azonnal, hogy miért nem sikerülhet, vagy mi akadályoz bennünket a változtatásban. Adjunk néhány órát-napot magunknak.”

A sorozat első része már elérhető az alábbi weboldalon: http://mokfejer.hu/?/hir/38/SZ____az_elet

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >