Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Még mindig Hulladékcsökkentési Hét
Még mindig Hulladékcsökkentési Hét Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2020. december 03.
Még a könyveket is lehet újrahasznosítani, így készülnek például a könyvszobrok – a Hulladékcsökkentési Hét apropóján virtuális kiállításra hívja olvasóit a Vörösmarty Mihály Könyvtár. Az intézmény közösségi oldalán a Ki? Ti & Mi tagjai a vendégek, akik a környezettudatos mindennapokról beszélnek az érdeklődő gyerekeknek. A meghirdetett pályázatra készített újrahasznosított kincsek fotóit december 12-ig várja a könyvtár.

 

 

A Hulladékcsökkentési Hét újabb könyvtáras aktivitásai között Horváth Hella virtuális kiállításra hívja az olvasókat: a könyvek újrahasznosítását mutatja be egy kisfilm, amiben szemet-szívet gyönyörködtető könyvszobrok és paverpol technikával készült alkotások is megjelennek.

Lippai Kitti és Kecskés Tímea a „Ki? Ti & Mi” csapat tagjai ötletgazdag videót készítettek: a könyvtár közösségi oldalán megjelent ismeretterjesztő kisfilmben arról beszélnek, milyen apró, mindennapi cselekedetekkel tehet bárki a környezet megóvásáért. A szemléletváltásról, hulladékmentes vásárlásról, hulladékcsökkentésről és környezettudatosságról szóló gondolatmenettel a gyerekeket, a családokat szólítják meg.

A könyvtár a Hulladékból újra hasznosat pályázatra december 12-én, szombaton 18 óráig a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címre várja a kreatív kincsekről készített fotókat, amikre majd a közösségi oldalon lehet szavazni. A legjobb alkotások készítői könyvjutalomban részesülnek.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >