Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Bankszektor a pandémia tükrében
Bankszektor a pandémia tükrében Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2020. december 01.
A Kodolányi János Egyetem közel 350 diákjának tartott online előadást Becsei András, a Magyar Bankszövetség alelnöke, az OTP Bank Budapesti Régiójának ügyvezető igazgatója és az OTP Jelzálogbank vezérigazgatója. A kooperatív és gyakorlati képzési struktúrába illeszkedően a piac legaktuálisabb trendjeiről ezúttal is első kézből értesülhettek a magánegyetem tanulói.

 

 

A Docler Holding tulajdonába tartozó Kodolányi János Egyetem innovatív projekt hetének keretében Becsei András, a bankszektor elismert szakembere a bankszféra digitalizációs kihívásairól és innovációs törekvéseiről tartott előadást. Ismertette a Magyar Bankszövetség digitalizációs javaslatait, amelyek segítségével a gördülékeny online ügyintézés feltételrendszerét szeretnék megteremteni.

Becsei András előadásában kiemelte, hogy a járványhelyzet szinte pillanatok alatt átalakította az ügyfelek bankolási szokásait, a korábbiaknál jóval többen kezdték el használni a gyors és kényelmes online csatornákat.

„Magyarországon a járványidőszak első heteinek intenzív készpénzhasználatát követően már egyértelműen az internetes vásárlások domináltak. A digitális tranzakciókra való áttérés már korábban is folyamatosan növekvő tendencia volt világszinten is, ezt a vírushelyzet felgyorsította.” – fejtette ki a szakember.

Becsei András digitális fordulatnak nevezte a folyamatot, amit ma még számos tényező nehezít hazánkban, de ezen nagy erőkkel dolgoznak a szektor munkatársai együttműködésben a jogalkotókkal. A digitális szolgáltatások igénybevételének további növekedése várható a jövőben is, a személyes ügyintézések aránya tovább csökken majd, és ezeknél is a tanácsadói típusú találkozások lesznek a meghatározóak. A változás a bankoktól is folyamatos innovációt és megújulást igényel. A Bankszövetség alelnöke felvázolta a hallgatóknak, hogy milyen lesz a jövő bankja, amely akár a jövő munkahelye is lehet a ma diákjai számára: nagyrészt készpénzmentesen fog működni, a folyamatok és eszközök digitalizáltak lesznek, a személyes ügyfélkiszolgálás fókuszába pedig a tanácsadói tevékenység fog kerülni. Az előadást követően a diákoknak lehetőségük volt kérdéseket is feltenni.

A jövő tanévben 30 éves jubileumát ünneplő székesfehérvári alapítású, budapesti és orosházi magánegyetem kiemelt küldetése, hogy diákjait alaposan felkészítse a munkaerőpiacra. Egy pillanatok alatt változó világban a naprakész piaci információk átadása prioritás az oktatásban. A Kodolányi János Egyetem célja, hogy értékes szakembereket nyújtson a piac számára, és a diplomával reális elhelyezkedési lehetőséget adjon végzős hallgatói kezébe. Ez a lényege a kooperatív oktatási modellnek, melynek részként a stratégiai partnercégek munkatársai az oktatásban is részt vesznek. A magánegyetem való életre épülő, egyedi oktatási modelljét (PIQ & Lead) a legmagasabb szintű hazai és nemzetközi szakmai díjakkal méltatták, ennek szellemében valósult meg ez az óriási sikerrel megtartott online interaktív előadás is.
#EgyüttValóraVáltjuk


https://www.facebook.com/kodolanyi
https://www.instagram.com/kodolanyiegyetem
www.kodolanyi.hu

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >