Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Véradásra buzdít a Magyar Vöröskereszt
Véradásra buzdít a Magyar Vöröskereszt Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2020. december 02.
Véradást szervez a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete a Fehér Palota Üzletközpontban. Az önkénteseket december 4-én, pénteken 14.00 és 18.00 óra között várják.

 

 

A Magyar Vöröskereszt minden hónapban számos alkalommal hirdet véradást, amelynek kifejezetten fontos szerepe van most, a pandémia idején is. Honlapjukon hangsúlyozzák: naponta mintegy 1800 véradót kell toborozniuk, hogy biztonságos vérkészlet álljon rendelkezésre műtétekhez, baleseti sérültek ellátásához, vérkészítményekre, transzfúzióra szoruló betegek kezeléséhez. 

Véradásra jelentkezhet minden 18 és 65 év közötti, legalább 50 kg testsúlyú egészséges felnőtt. A nők legfeljebb háromszor, a férfiak akár ötször is adhatnak vért évente, két teljes véradás között legalább 56 napnak kell eltelnie.

Az adatok felvételéhez szükséges felmutatni egy fényképes igazolványt, például személyi igazolványt, diákigazolványt, jogosítványt vagy útlevelet, valamint vinni kell a lakcímkártyát és a TAJ kártyát is.

Az önkéntes véradókat legközelebb december 4-én, pénteken 14.00 és 18.00 óra között várják Székesfehérváron, a Fehér Palota Üzletközpont emeletén!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >