Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Párbeszéd alkotásokkal, beszélgetés alkotásokról
Párbeszéd alkotásokkal, beszélgetés alkotásokról Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2020. december 03.
Valami megragadja a tekintetemet, az beindítja a fantáziámat, és hagyom, hogy közelebb hívjon a kép, hagyom, hogy megszólítson, és beleengedem magam az élménybe: elveszni a részletekben, beszélgetni egy művészeti alkotással. Festményekkel, nyomatokkal, kerámiákkal, szőttessel, porcelánokkal.

 

 

Óriási élmény mindezt egy ráérős tárlatvezetésben megélni – Szűts Angéla képzőművésszel, múzeumpedagógussal, a Téli Tárlat kurátorával a kiállítás megnyitója után beszélgethettem.

Például arról, hogy mennyire játék a művészet, hogyan „szól” az alkotás a művésznek, amikor elkészül, hogyan bontakozik ki a saját történetem a színek és formák mögött, hogyan lehetek nyitott befogadója a képzőművészetnek.

Mindeközben alkotásról alkotásra végigjártuk a kiállítást a Pelikán Galériában, ahol a Székesfehérvári Művészek Társaságának húsz alkotójának majd negyven alkotása várja az újranyitást és a látogatókat. Dőljenek hátra, hívják segítségül a fantáziájukat a vizualizáláshoz, vagy tegyék teljessé az élményt a múzeum közösségi oldalán megnézhető enteriőr képekkel!


A beszélgetést az ÖKK Fehérvár Podcast felületen lehet meghallgatni!

A Spotify-on kövessék az ÖKK Fehérvárt, hogy a következő részekről se maradjanak le!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >