Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Sikeres aukció, további segítség Nyomtatás E-mail
Írta: Köfém Művelődési Ház   
2020. december 04.
Közel 200 ezer forint gyűlt össze azon a jótékonysági aukción, amelyet Horváth Hella rehabilitációjának segítésére szervezett a Köfém Művelődési Ház. A kezdeményezés az Agárdi Művésztelep egyik alkotója, Vida László Madárfészek festményének licitjével indult, amelyhez menet közben négy művész csatlakozott egy-egy felajánlott alkotással. A jótékonysági kezdeményezés ezzel azonban még nem ért véget.

 

 

A Volt egyszer egy Agárdi Művésztelep kiállítás zárásán hirdette meg a Köfém Művelődési Ház azt a jótékonysági aukciót, amelyen Vida László Madárfészek című festményét ajánlották fel licitre Horváth Hella origamiművész, a VMK Budai úti Tagkönyvtárának vezetője rehabilitációjának segítésére.

Az aukciót október 27-én indították a festménnyel, ám a fehérvári és megyei művészek felajánlásának köszönhetően öt képzőművészeti alkotással zárták. A november végéig tartó licit során két festmény és egy kerámiaalkotás talált gazdára. A három legnagyobb licitet felajánló személynek köszönhetően 180 ezer forint segíti majd a további gyógyulást. A Köfém Művelődési Ház tájékoztatása szerint több mint egy tucat esetben jelentkeztek egyéni támogatók is. A Vida László Madárfészek című festményét megvásárló, névtelenséget kérő felajánló mellett Mohai Tiborné (Néri) Margaréták című festménye Borbély Évához, Miklós János Tisztító tűz című mázas- kerámia alkotása Lics Zoltánhoz került.

Mivel a felajánlott művek folyamatosan érkeztek, nem juthatott ugyanannyi idő minden tárgy megismerésére. A jótékonysági akció hirdetői éppen ezért úgy döntöttek, hogy Szakál Antal Őszi csendélet című festményét és Gecző Anna Viktória Pipacsos hölgy című kerámia alkotását egészen karácsonyig árulni fogják. Nem lesz licit, ezek az alkotások fix áron elvihetőek, és természetesen továbbra is Horváth Hella javára megy a teljes összeg.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >