Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Emberek, történetek Székesfehérvárról
Emberek, történetek Székesfehérvárról Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2021. január 01.
Az ÖKK Podcast első évadában csodálatos és izgalmas tárlatokon jártunk, megtanultunk természetesen immunerősíteni, komposztálni, benézhettünk egy filmforgatásra, egy gyerek-bábcsoport próbatermébe, sőt, a levegőbe is felszállhattunk egy interjú erejéig.

 

 

A közérdekű témák között beszélgettünk a hajléktalanok téli ellátásáról, egy a megyei termékekre összpontosító kezdeményezésről, az emelt szintű felkészítésről is, és olyan fehérvári embereket mutathattunk be, akiknek a története, a pályája és a példája magával ragadó, elgondolkodtató. Négy hónap, 35 beszélgetés több mint 80 interjúalannyal, az ÖKK Podcast sorozatában


Emberek, történetek Fehérvárról
– ezzel a szlogennel indult el augusztus végén az ÖKK Podcast sorozata. Az eltelt négy hónapban a 36 beszélgetésben több mint 80-an vettek részt, hogy hangban is képet adhassunk róla, mi történik éppen a városban.

Az első adás főszereplője Kerény volt, az avar kori nehézlovas a Csók Képtárban megrendezett kiállításból, majd a csontok és koponyák után a jövő régészeti leleteit néztük meg Miklós János keramikus művésszel. Az ősz eleje szerencsére még több lehetőséget adott, hogy élő rendezvényeken készülhessenek felvételek: ilyen volt például a Réber100, a Károlyi Kastély őskori leleteket bemutató tárlata, a bélyeggyűjtők éves kiállítása, a zenei világnap, egy a fogyatékkal élőhöz kapcsolódó érzékenyítő idegenvezetés vagy például a Volt egyszer egy művésztelep… című jubileumi időutazás és a Téli tárlat. Olyan népszerű és közérdekű témákat is próbáltunk körbejárni, mint a kiskertekben megvalósítható komposztálás, az emelt szintű érettségi felkészítés, a finn oktatás, a jóga mint mozgásforma, a fenntarthatóság az ünnepek alatt, a mézeskalács-készítés, a szakmaválasztás vagy a természetes immunerősítés és a fogyókúra. Találkozhattunk egy elsőrendezővel, két elsőkötetes szerzővel, felszállhattunk a levegőbe, benézhettünk egy bábcsoport próbatermébe és egy filmforgatásra is. Beszélgettünk a Kríziskezelő Központ, a Vegyél Fejért, a Zemlényi család és a Prospero Színkör tagjaival, képviselőivel, az év utolsó interjújában pedig dr. Cser-Palkovics András polgármester beszélt a 2020-as évről, nehézségekről, fejlesztésekről, szép pillanatokról.

„Van miből erőt meríteni” – az utolsó podcast címével kínáljuk a sorozatot: tallózgassanak, keressék meg a kedvenc témáikat, hallgassák meg az önök számára legizgalmasabb vagy legtartalmasabb adásokat az ÖKK Fehérvár Podcast felületén. És ne felejtsék el követni a Spotify-on az ÖKK Fehérvárt, hogy a következő részekről se maradjanak le!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >