Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Több mint negyven helyről szállítják el az illegális hulladékot
Több mint negyven helyről szállítják el az illegális hulladékot Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. január 08.
A „Tisztítsuk meg az országot!” pályázat keretében elnyert támogatással indult új program a héten Székesfehérváron. A Városgondnokság közreműködésével ebben a hónapban húsz helyet – van, ahol 4-5 kupac is található – tisztítanak meg az illegálisan lerakott hulladéktól. Az érintett területeken több esetben veszélyes hulladék is található, ennek elszállításáról is gondoskodnak a szakemberek. A feladathoz az Önkormányzat 5,8 millió forintos támogatást nyert el a Belügyminisztérium pályázatán.

 

 

Folyamatos problémát jelent a közterületeken, illetve önkormányzati ingatlanokon az illegális hulladéklerakás. Egyrészt a környezetben okozott károk miatt sajnálatosak ezek az esetek, másrészt a gyakran veszélyes hulladékokat is tartalmazó szeméthalmok eltüntetése sok munkával és költséggel jár. Pontosan még nem tudni, de a félezer köbmétert is elérheti az illegális lerakókban elhagyott szemét mennyisége a városban és környékén.

Székesfehérvár Önkormányzata sikeresen pályázott, és 5.824.753 forint összegű támogatást nyert el a Belügyminisztérium „Tisztítsuk meg az országot!” projektjének keretében. Így januárban összesen húsz területet – közterületeket és önkormányzati tulajdonú ingatlanokat – tisztítanak meg az ott illegálisan elhelyezett jelentős mennyiségű hulladéktól, melyben veszélyes anyagok is találhatóak.

A Városgondnokság a héten már el is kezdte a Székesfehérváron található, illegálisan lerakott szemétkupacok elszállítását. Jelenleg több mint húsz helyrajzi számú területről tüntetik el az illegális lerakókat, és sajnos van olyan helyszín, ahol 4-5 kupacot számolnak fel.

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >