Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Az Év Sportolója: taroltak a focisták Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2021. január 12.
Lehet nem szeretni, leszólni, de tény: annyival népszerűbb minden más sportágnál a labdarúgás, hogy elég volt a magyar válogatottnak a "surranópályán" pótselejtezőkön kivívnia az Eb-szereplést, s elég volt a Fradinak bejutnia a BL-csoportkörbe, máris repkedtek a díjak Az Év Sportolója díjátadón az érintetteknek.

 

 

A rendhagyó módon előre rögzített televíziós műsorban, jelentős mértékben az internet bevonásával készített gálán az Év csapata a foci válogatott lett, az Év férfi sportolója Szoboszlai Dominik (ő kapta az Év sportpillanata díjat is az Izland elleni gólja okán), az Év edzője pedig Marco Rossi szövetségi kapitány, de a csapatoknál a Fradi BL-es csapata végzett a második helyen, miként a trénereknél Szerhij Rebrov, sőt a dobogóra felfért még a nemzeti csapat kapusa, Gulácsi Péter is. Mindeközben az Európa-bajnok férfi vízilabda-válogatott, annak szövetségi kapitánya, valamint a klubszinten a kontinens trónján ülő győri kézis lányok és ferencvárosi vízilabdás srácok sem kaptak díjat.

A hölgyeknél is megmutatkozott, hogy a korábban megszokottnál kevesebb nívós sportesemény volt 2020-ban, így aztán a cselgáncsozó Karakas Hedvig nyert, a tornász Kovács Zsófia és az úszó kapás Boglárka előtt. Az egyéni sportok csapatversenyének voksolásán a Babos Tímea, Kristina Mladenovic női tenisz páros érdemelte ki a díjat a női tornászválogatottat és a férfi teniszválogatottat megelőzve.
 
 
A további kategóriák és győztesek:
 
 
AZ ÉV FOGYATÉKOS SPORTOLÓJA

BERENTE JUDIT (szervátültetett sífutó, sílövő) – a Magyar Paralimpiai Bizottság által felkért szakemberek, szakírók voksoltak

AZ ÉV SPORTPILLANATA
SZOBOSZLAI DOMINIK
gólja az Izland elleni pótselejtezőn – az M4 Sport honlapján szavaztak a szurkolók, a legjobb három közül pedig szakmai zsűri döntött a győztesről

MSÚSZ-ÉLETMŰDÍJ
KELETI ÁGNES
(tornász) a világ legidősebb, 100 éves olimpiai bajnoka – az MSÚSZ elnökségének döntése alapján

Az ÉV E-SPORTOLÓJA
BEREZNAY DÁNIEL (Formula–1)

AZ ÉV SZABADIDŐS SPORTESEMÉNYE
STREETBALL CHALLENGE HUNGARY

E két kategóriában pályázni lehetett, a győztesről az MSÚSZ elnöksége döntött, az előbbiben a Magyar E-sportszövetség volt az MSÚSZ szakmai partnere.

KÉZISEK KÉZISE (férfiak)
KOVÁCS PÉTER

KÉZISEK KÉZISE (nők)
GÓDORNÉ NAGY MARIANNA

PÓLÓSOK PÓLÓSA
FARAGÓ TAMÁS
– később veszi át az elismerést

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >