Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Képek és művészinterjúk a Téli tárlat online albumában Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2021. január 15.
A Téli tárlat majd negyven alkotásával ismerkedhet meg, aki belelapoz a kiállítás online albumába. A Pelikán Galéria enteriőr képei mellett a székesfehérvári művészek személyes gondolatait is elolvashatjuk a Facebookon vagy az Instagramon.

 

 

A Téli tárlat csoportos kiállítása a virtuális térbe költözött: a székesfehérvári művészek majd’ negyven alkotásáról az újranyitásig egy online albumon keresztül kaphatunk képet. A régi hagyományú kiállításban idén 20 művész munkái kaptak helyet, grafikákkal, festményekkel, szőttessel, porcelánnal, plasztikákkal.

Az albumban azonban nemcsak hangulatos enteriőröket nézhetünk meg, hanem a kiállítók a műveikhez kötődő személyes gondolataikat is megosztják a közönséggel, rövid interjúk formájában. Hogy mi inspirálta Szentes Ottokár Megmaradt falak című festményét, hogy hogy nevezi Szabó Anikó az amúgy cím nélküli, tavaszi színeket idéző szőnyegét, hogy milyen szimbolikus tartalmakat hordoznak a farkasok Revák Katalin cianotípia technikával készített munkáin, hogyan kapcsolódnak a kerámiákhoz, vagy hogy melyik festményt inspirálta Botticelli Vénusz születése című képe – többek között ezekre a kérdésekre is találnak választ, akik belelapoznak az online albumba.

Az enteriőröket, illetve a rövid interjúkat a Szent István Király Múzeum és a Pelikán Galéria Facebook-oldalán lehet követni, illetve a SZIKM Instagram felületén is közzéteszik. Az ÖKK Podcast sorozatában Szűts Angéla képzőművésszel, a kurátorral hallgathatnak végig egy tárlatvezetést, akik szívesen végigsétálnak a termek alkotásai között. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >