Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Októberi visszapillantó Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2021. január 14.
Az elkészült fejlesztések és induló beruházások hónapja volt 2020 októbere: átadták a megújult szülészetet és gyermekágyas részleget a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban, letette új gyárának alapkövét a Howmet-Köfém Kft., új raktárral bővült az Alba-Zöchling Kft., egy sikeres pályázatnak köszönhetően elkészült a futópálya a Haleszban. Ünnepi pillanatokat hozott a zene világnapja és az evangélikus egyházközség gyülekezeti házának 25. éves évfordulója.

 

 

Október első napján a zene világnapját szabadtéri énekléssel, muzsikálással ünnepelték a Városház téren a zeneiskolás növendékek, a kamaraegyüttesek, kórusok és hangszeres zenészek, napközben pedig egy érzékenyítő flashmob egészítette ki a programot. A zenei életben kiemelten fontos nap rendezvényei rendhagyó módon vitték tovább a hagyományokat Székesfehérváron; az ünnep végén Kodály Esti dala csendült fel a kórusok közös előadásában.

Elkészült az új rekortán futópálya. Régi vágya teljesült a székesfehérvári szabadidősportolóknak, hiszen a Bregyó és a Túrózsáki szabadidőparkok után a Halesz ligetben is átadták az egy kilométer hosszú, sprintszakaszokkal gyorsított rekortán pályát, amely a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetsége és a Miniszterelnöki Kabinetiroda aktív Magyarországért felelős kormánybiztosa által meghirdetett Országos Futópálya-építési Programban leadott fehérvári nyertes pályázatnak köszönhetően épülhetett meg. Ünnepélyes keretek között avatták fel az Alba-Zöchling Kft. új raktárát, amely a 30 éves cég eddigi legnagyobb beruházása. Az egymilliárd forintot meghaladó befektetésből egy 6600 m² alapterületű, 8000 raklap-férőhelyes épület készült el. A családi cégből a középvállalatig jutó társaság Székesfehérváron és a megyében nagyjából 300 család megélhetését biztosítja. Letette új gyárának alapkövét a Howmet-Köfém Kft. Az új létesítménnyel a cég jelentősen megnöveli majd a préskovácsolt alumínium Alcoa Wheels kerekek gyártási kapacitását, amely a vállalat legkönnyebb nehéz tehergépjármű- és autóbusz-kereke. A 9,26 milliárd forint összértékű beruházáshoz a magyar állam 3,159 milliárd forintos készpénztámogatással járult hozzá. Átadták a megújult szülészetet és gyermekágyas részleget a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban. Az intézmény több mint 200 millió forint kormányzati támogatást nyert a fejlesztésre, melynek során átalakították a szülőszobai részleget és a rooming-in rendszerű gyermekágyas osztályt. Megújult berendezések, eszközök, bútorzatok várják a kismamákat, a családokat.

25 évvel ezelőtt szentelték fel az evangélikus egyházközség gyülekezeti házát a Szekfű Gyula utcában. Az évforduló alkalmából hálaadó istentiszteletet tartottak, amelyen Becze András evangélikus lelkész, Szebik Imre nyugalmazott püspök és dr. Cser-Palkovics András polgármester is a közösség fontosságát, annak teremtő és megtartó erejét hangsúlyozták.

A Székesfehérvári Városi Polgárőrség egy sikeres pályázatnak köszönhetően 475 ezer forintot nyert. Az összegből kerékpárokat, rollereket és közlekedésbiztonsági eszközöket vásároltak, amelyeket két óvoda és egy iskola gyermekeinek adtak át. Online tisztújító közgyűlést tartott a Székesfehérvári Diáktanács: az elnöki tisztet a 2020/21-es tanévben Komáromi Péter, a Kodolányi János Gimnázium diákja látja el. Az alelnökök Füreder Balázs, Harkányi Donát és Csüri Bence Ferenc lettek.

Folytatódott a közösségi összefogás. A koronavírus-járvány lassítása érdekében tízezer darab maszkot adott át Székesfehérvár Önkormányzatának a Masterplast Nyrt. és a VIDEOTON HOLDING ZRt. A két cég összefogásának köszönhetően készült védőeszközöket a szociális és az oktatási intézményekbe juttatták el.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >