Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Várja az önkéntes tartalékos kiképzésre jelentkezőket a honvédség
Várja az önkéntes tartalékos kiképzésre jelentkezőket a honvédség Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. január 15.
Speciális önkéntes tartalékos szolgálatra várja a jelentkezőket a Magyar Honvédség. A kétszer hat hónapos munkahelyteremtő programban büntetlen előéletű, fizikailag és pszichésen is alkalmas, felnőtt magyar állampolgárok vehetnek részt. A jelentkezéseket január 20-ig fogadják a helyi toborzó irodáknál, így Székesfehérváron is.

 

 

A Magyar Honvédség az ország egyik legnagyobb és legbiztosabb munkáltatójaként júliusban indította el a speciális önkéntes tartalékosok kiképzését. A 6+6 hónapos munkahelyteremtő programhoz azóta több mint ezren csatlakoztak, és hamarosan indulhat az új belépők kiképzése. A speciális tartalékosi szolgálatban a munkahelyüket elvesztett, erkölcsi bizonyítvánnyal rendelkező, felnőtt magyar állampolgárok vehetnek részt. A jelentkezés feltétele a büntetlen előélet és a megfelelés az egyszerűsített egészségügyi és pszichológiai alkalmassági vizsgálaton. A felvételt nyert katonák hat hónapos kiképzésen, heti 40 órában vesznek részt, amely alapismeretekből, általános lövészetből és szakkiképzésből áll. Ez idő alatt bruttó 161 ezer forintos illetményt, utazási költségtérítést, ruházati ellátást és étkezést kapnak. A félév letelte után a szerződés újabb 6 hónappal meghosszabbítható. A jelentkezők dönthetnek úgy is, hogy áttérnek más tartalékos szolgálati formára, vagy pályájukat szerződéses katonaként folytatják.

Akit érdekel a lehetőség, 2021. január 20-ig jelentkezhet az alkalmassági vizsgálatra Székesfehérváron, a Magyar Honvédség Fejér megyei toborzóirodáján a 06 (22) 314-361-es telefonszámon, vagy a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címen. További részletek a honvédség honlapján olvashatóak.    

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >