Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Mérsékelt maradt a koronavírus-koncentráció a szennyvízben Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2021. január 15.
Stagnáló tendenciát és továbbra is mérsékelt szintet mutat a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja Székesfehérváron, erről informálnak az év 1. heti adatai a Népegészségügyi Központ mérései alapján. A központ arra figyelmeztet, hogy a kedvező tendencia fenntartása érdekében fontos a járványügyi szabályok betartása.

 

 

A Nemzeti Népegészségügyi Központ 2021. első heti adatai alapján a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja Székesfehérváron stagnáló tendenciát és mérsékelt szintet mutat. Ez megfelel az országos átlagnak: jelentős növekedés sehol nem tapasztalható, Debrecenben és Kaposváron például csökkenő a tendencia, míg a Veszprémben, Békéscsabán és Pécsett mért adatok a fehérváriéhoz hasonlóak.

A szennyvíz vizsgálata nemcsak a tüneteket mutató, hanem a tünetmentes vagy gyenge tünetes fertőzöttekről is informál, a vírus örökítőanyagának a mértéke alapján. A központ arra figyelmeztet, hogy a vizsgálatok alapján továbbra is fontos a kijárási tilalom és a 1,5 méteres távolság betartása, a maszkviselés, a gyakori és alapos kézmosás, illetve akinek tünetei vannak, maradjon otthon, a háziorvosát telefonon értesítse!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >