Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Építési törmelék, háztartási hulladék, gumiabroncs Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2021. január 15.
Több mint negyven helyről szállítják el az illegális hulladékot Székesfehérváron. A „Tisztítsuk meg az országot!” pályázaton elnyert támogatásból, a Városgondnokság közreműködésével gyűjtik össze és szállítják el az illegálisan lerakott hulladékot. A feladathoz az Önkormányzat 5,8 millió forintos támogatást nyert el a Belügyminisztérium pályázatán, mondta el az egyik akcióhelyszínen, a Hernád utcában tartott csütörtöki sajtótájékoztatón dr. Cser-Palkovics András polgármester.

 

 

Mintegy 500 m³ illegálisan lerakott hulladékot gyűjtenek össze Székesfehérvár területén annak a pályázati forrásnak köszönhetően, amelyet az Önkormányzat nyert el a Belügyminisztérium „Tisztítsuk meg az országot!” projektjének keretében. 40-45 helyről gyűjtik össze az illegálisan lerakott hulladékot a Városgondnokság munkatársai az 5.824.753 forint összegű támogatásnak köszönhetően – mondta Székesfehérvár polgármestere a Hernád utcai helyszínen tartott bejárást követően.

A területek kitisztítása mellett a legfontosabb a megelőzés. Emellett törekedni kell arra is, hogy megtaláljuk a felelősöket, hiszen a környezet, a természet károsítása felelősségre vonással jár, de a cél, hogy ne is alakuljanak ki ilyen területek, tette hozzá dr. Cser-Palkovics András.

Folyamatos problémát jelent a közterületeken, illetve önkormányzati ingatlanokon az illegális hulladéklerakás – erről már Lacziné Csillag Dóra, a Városgondnokság környezetvédelmi referense szólt. Egyrészt a környezetben okozott károk miatt sajnálatosak ezek az esetek, másrészt a gyakran veszélyes hulladékokat is tartalmazó szeméthalmok eltüntetése sok munkával és költséggel jár.

Pontosan még nem tudni, de a félezer köbmétert is elérheti az illegális lerakókban elhagyott szemét mennyisége a városban és környékén, tájékoztatott a szakember. A legjellemzőbb, hogy háztartási lomot raknak le illegálisan, de bőven akad építőipari hulladék és sok a gumiabroncs is.

Van olyan hely, ahova a Depónia szállít konténert, és azt pakolják meg a gondnokság dolgozói, és van, ahol saját teherautóval szállítják be a szemetet a hulladéklerakóba. Van néhány helyszín, ahol veszélyes hulladéknak minősülő szemetet raktak le, amelyhez szakcéget kell hívni.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >