Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Idén is lesz Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2021. január 20.
A járványhelyzethez igazodva online formában, de ebben az évben is megrendezik az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást, immár 21. alkalommal. A január 21-23. között rendezendő virtuális expon való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

 

 

Az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás azzal a céllal jött létre, hogy választ adjon a felsőoktatással kapcsolatos kérdésekre. Feladata az is, hogy összekapcsolja a szereplőket: a hazai és külföldi felsőoktatási intézményeket, tankönyvkiadókat, nyelviskolákat, szakképző intézményeket az érdeklődőkkel, azaz a diákokkal, oktatókkal és szülőkkel. Közép-Európa legnagyobb oktatási kiállításán tavaly közel 200 kiállító és 50 hazai felsőoktatási intézmény hallgatói, oktatói vettek részt, és adták át a legfontosabb információkat a képzésről, a szokásokról, a kollégiumi elhelyezésről és a tanulmányokat követő jövőképről is.     

A 2021-es évben, a járványügyi helyzethez alkalmazkodva a kiállítást új időben, új helyszínen és más formában rendezik meg a szervezők. A 21. Szakkiállítás az idei évben az online térbe költözik. A továbbtanulni vágyók így januárban biztonságosan, virtuálisan, de mégis személyesen informálódhatnak egyetemi szakokról, a bekerülés feltételeiről, vagy éppen a vizsgaidőszak sajátosságairól, valamint a képzésekről, gyakornoki programokról, nyelvtanulási vagy Erasmusos lehetőségekről. A diák konkrétan beléphet azoknak az egyetemeknek a „szobáiba”, amelyek számára vonzóak, és ott személyesen teheti fel kérdéseit az illetékeseknek, de előadásokra is „beülhetnek”, ahol aktuális felvételi információkról, pontszerzési lehetőségekről, vagy az e-felvételi rendszer használatáról tájékozódhatnak. A Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa például az intézményben elérhető szakokról ad tájékoztatást saját „szobájában”, illetve betekintést enged a fehérvári lehetőségekbe, a diákélet mindennapjaiba is.

Az Educatio Szakkiállítás ingyenesen látogatható, azonban előzetes regisztrációhoz kötött, amelyet az érdeklődők az alábbi linken tehetnek meg: https://online.educatioexpo.hu/latogatoi-regisztracio/.

A koronavírus-járvány miatt Székesfehérváron is elmaradtak a hagyományos felsőoktatási nyíltnapok, azonban az intézmények online formában tájékoztatták lehetőségeikről a diákokat, akik számára egy videós összefoglaló is elérhető a városban működő egyetemekről.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >