Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Összművészeti gálaműsor a Magyar Kultúra Napján
Összművészeti gálaműsor a Magyar Kultúra Napján Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2021. január 21.
Összművészeti gálaműsorral ünnepli Székesfehérvár a Magyar Kultúra Napját január 22-én. A kultúra helyi képviselői a Vörösmarty Színházba viszik magukkal a nézőket, hogy a komolyzene, a balett, a néptánc és a színművészet egy-egy szeletéből adjanak ízelítőt. A járványhelyzet miatt a rendezvényt online, a Fehérvár Televízió és a város honlapjának élő közvetítésén keresztül követheti a közönség. A Belvárosban az itt élt, tanított művészek installációkon köszöntik a járókelőket: szabadtéri kiállítás nyílik a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ szervezésében.

 

 

Január 22. a Magyar Kultúra Napja – a Himnusz megírásához kötődő ünnepét idén összművészeti gálaműsorral köszönti a város. A járványhelyzet miatt a nagyszabású műsort pénteken este 19.30 órától élőben közvetíti a Fehérvár Televízió, illetve online is követhető lesz, Székesfehérvár honlapján (szekesfehervar.hu/elo) keresztül.

A nagyszabású műsor a Vörösmarty Színházból várja a közönséget: közreműködik a Székesfehérvári Balett Színház, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, az Alba Regia Táncegyüttes és a teátrum színművészei. Juhász Illés, Sághy Tamás, Gáspár Sándor és Ballér Bianka Molnár Ferenc Játék a kastélyban című komédiájából mutatnak be részletet. Az ünnepi est fellépői a hagyományos színpadi előadás mellett a színház más, izgalmas helyszíneire is magukkal viszik a nézőket. Az est házigazdája Dr. Szikora János igazgató lesz, a műsort Váradi Eszter Sára színművész vezeti, ünnepi köszöntőt mond dr. Cser-Palkovics András polgármester.

Az ünnep tiszteletére szabadtéri kiállítással készül a magyar kultúra napjára a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ. A Belvárosban – a Fő utcán és a Városház téren – kihelyezett installációkon január 21-től egy héten át a tárlat olyan művészeket mutat be Vörösmarty Mihálytól kezdve Ybl Miklóson át Pilinszky Jánosig, akik Székesfehérváron születtek, a városban diákoskodtak, tanítottak vagy itt folytatták alkotótevékenységüket. A kiállítás az intézmény közösségi oldalán is látható lesz.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >