Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Székesfehérvár, a mi városunk! Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2021. január 21.
Rendhagyó keretek között mutatták be tegnap az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület (ARISZ) pályázatára beérkezett gyermekrajzokból összeállított 2021-es székesfehérvári naptárt. Az immár 22 éves hagyomány képanyagát felvonultató szabadtéri kiállítást Lehrner Zsolt alpolgármester és az ARISZ képviselője Róka Gyula nyitották meg a Fő utca 3. szám alatti márványcsarnokban.

 

 

Az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület (ARISZ) több mint két évtizede minden esztendőben kiadja a székesfehérvári gyermekek illusztrációival készült, különleges naptárt. Idén hét székesfehérvári általános iskola kapcsolódott a kezdeményezéshez. A 2021-es kiadvány 13 lapját ezúttal is 19 szebbnél szebb rajz díszíti, melyeken többek között városunk ismert, közkedvelt és nevezetes helyeit, épületeit, köztéri alkotásait jelenítették meg a kis művészek, hiszen a naptár az idei évben a „Székesfehérvár, a mi városunk” címet viseli.

A naptár kiadásához tartozó szép hagyomány az is, hogy az alkotókat, szüleiket és felkészítő tanáraikat a város vezetése a Városházán fogadja, és ünnepélyes keretek között mutatják be a közönségnek az elkészült kiadványt. A járványhelyzet ebben az évben erre sajnos nem ad lehetőséget, a szervezők ezért egy szabadtéri kiállítás keretében tették közzé a gyermekek rajzait a Fő utca 3. szám alatti márványcsarnok vitrineiben.

A rajzokból rendezett tárlatot Lehrner Zsolt nyitotta meg, aki elmondta, hogy nagy öröm a város közössége számára, hogy az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület ismét kiadta a székesfehérvári általános iskolások rajzaival gazdagon illusztrált, színes és mutatós asztali naptárát.

Ez a 22. alkalom, hogy az ARISZ bemutatja kiadványát, és különösen nagy büszkeséggel tölthet el minket, hogy a koronavírus-járvány hozta rendkívüli időszakban sem szakadt meg a több mint két évtizedes hagyomány. Székesfehérvár Önkormányzata nevében köszönetemet szeretném kifejezni az alkotóknak, akik ismét arra használták fel tehetségüket és kreativitásukat, hogy egy-egy helyszín sajátos megjelenítésével kifejezzék a szülővárosuk, lakóhelyük iránti szeretetüket és tiszteletüket!” – emelte ki az alpolgármester, aki arra invitálta a székesfehérváriakat, hogy tekintsék meg az árkádok alatt található vitrinekben az alkotásokat a következő hetekben.

Lehrner Zsolt a város nevében egy emléklapot adott át Balajthy Ferenc költőnek a közreműködéséért, akinek lélekemelő sorai teszik még színesebbé a kiadványt, valamint Róka Gyulának töretlen aktivitásáért és Lánczky Lászlónak a projekt koordinálásáért is így mondott köszönetet. A megnyitó végén az alpolgármester emléklappal gratulált Takács Áronnak, a Bory Jenő Általános Iskola 8. osztályos diákjának munkájához, aki alkotótársait képviselte a megnyitón.

A különleges tárlat megnyitóján Róka Gyula, az ARISZ képviselője elmondta, hogy a gyermekek és Balajthy Ferenc költő kéznyomai mellett az egyesületük számos önkéntesének munkáját is tükrözi a 2021-es naptár. A résztvevők egyöntetűen reményüket fejezték ki az iránt, hogy a készülő 2022-es naptár bemutatásánál újra visszatérhetnek a régi hagyományokhoz.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >