Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Szombaton írják országszerte a középiskolai központi írásbeli felvételit
Szombaton írják országszerte a középiskolai központi írásbeli felvételit Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. január 22.
Január 23-án, szombaton délelőtt írják országszerte, így Székesfehérváron is a középiskolai központi felvételi vizsgákat a diákok. A járványvédelmi szabályok értelmében egy teremben legfeljebb 10 vizsgázó lehet, minimum másfél méteres védőtávolsággal. Számukra nem teszik kötelezővé a védőmaszk használatát, a felügyelő tanároknak azonban igen – olvasható az Oktatási Hivatal honlapján közzétett egészségügyi ajánlásokban.

 

 

A diákok tavaly december 4-ig jelentkezhettek a középiskolai központi írásbeli felvételire abban az intézményben, ahol a vizsgát meg szeretnék írni. A felvételit 2021. január 23-án, szombaton 10 órától tartják a 6 és a 8 évfolyamos gimnáziumokba, valamint a 9. évfolyamra és az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkezők számára. Pótló vizsgára is lesz lehetőség január 28-án, pénteken 14 órától.

A diákoknak azt ajánlják, hogy a kezdés előtt legalább fél órával érkezzenek meg a vizsgahelyszínre. Vigyenek magukkal fényképes igazolványt, így személyi igazolványt vagy diákigazolványt, de az a legjobb, ha mindkettő náluk van. A tanulóknak mind a magyar nyelvi, mind a matematika írásbeli vizsgákon 45 perc alatt tíz feladatból álló feladatsort kell megoldaniuk, ezzel tárgyanként 50-50 pontot szerezhetnek. A rajzokat ceruzával, minden egyéb írásbeli munkát kék vagy fekete színű tintával kell elkészíteniük.

Az Oktatási Hivatal honlapján is olvasható az egészségügyi hatóságok állásfoglalása a járványvédelmi szabályok betartásáról. Ezek szerint minden vizsgahelyszínen biztosítani kell a kézfertőtlenítőt, és ennek használatára külön kérik felhívni a figyelmet. Egy teremben legfeljebb 10 vizsgázó tartózkodhat, biztosítani kell köztük a minimum 1,5 m méteres védőtávolságot. A vizsga alatt a védőmaszk viselése a felügyelő tanárok számára kötelező, a vizsgázók számára ajánlott, de nem kötelező – írja az ajánlás. A vizsgadolgozatok beszedésekor ügyelni kell arra, hogy ne alakuljon ki sorban állás, csoportosulás. A szervezőknek felelnek azért is, hogy a tanulók a dolgozatok leadása után se csoportosuljanak a helyszínen, hanem a lehető legrövidebb úton és idő alatt hagyják el a felvételi helyszínét.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >