Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Jótékonysági akció indult Prekop Nolina rehabilitációjáért
Jótékonysági akció indult Prekop Nolina rehabilitációjáért Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2021. január 22.
Az Angyalok Jótékonysági Licit csoportja most Prekop Nolina gyógyulásáért fogott össze. A kétéves, tündéri csöppség 26 hétre és 6 napra látta meg a napvilágot mindössze 716 grammal, öt hónapos volt, amikor csecsemőköri agyi bénulásának következtében négy végtagi feszességet állapítottak meg az orvosok. A kislány életminőségének javítása érdekében szülei alapítványt hoztak létre, most intenzív terápiás kezelésére gyűjtenek: a cél 1,5 millió forint.

 

 

Prekop Nolina 2018. 01. 10-én született, 26 hétre és 6 napra mindössze 716 grammal. Az orvosok sokáig küzdöttek a pici lány életéért, azonban a magzatvíz hiánya miatt oxigénhiány és agyvérzés lépett fel nála, 77 napot töltött kórházba Édesanyjával, aki a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház szülészeti osztályán dolgozik, mint szülésznő. A ’kis harcos’ 5 hónapos volt, amikor kiderült, hogy 4 végtagi feszesség alakult ki nála, és szülei megkapták a pontos diagnózist: csecsemőkori agyi bénulás okozta spasticus tetraparezis, CP-től maradt vissza a fejlődésben. Ekkor kezdték meg, és azóta is töretlenül folytatják szüleivel a komplex fejlesztést, amihez azonban most segítséget kérnek!

Nolina ügyét az Angyalok Jótékonysági Licit csapata is felkarolta: a cél, hogy 1,5 millió forintot gyűjtsenek össze a kislány intenzív kezelésének támogatásáért. Erről és Nolina történetéről bővebben ITT olvashatnak.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >