Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A harmadik évezred harmadik évtizedének kihívásai a sportban Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2021. január 25.
Idén ötödik alkalommal rendezték meg a Sportgazdaságtani Kutatók és Egyetemi Oktatók Fóruma (SKEOF) Konferenciát. A nagyszabású esemény címe értelmében „A harmadik évezred harmadik évtizedének kihívásai a sportban” aktuális kérdései kerültek terítékre.

 

 

A hagyományoktól eltérően, a vírushelyzetre való tekintettel a konferenciát ezúttal online tartották. A Fórum megnyitóján dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Mészáros Attila alpolgármester köszöntötték a hallgatókat, Stukovszky Tamás, a Budapesti Corvinus Egyetem enökhelyettesének szavait Dr. András Krisztina, a Sportgazdaságtani Kutatóközpont igazgatója tolmácsolta. A Konferencia szervezője ezúttal is a Budapesti Corvinus Egyetem székesfehérvári Sportgazdaságtani Kutatóközpontja.

A fórum szakmai szervezője a székesfehérvári mester szintű Sportközgazdász képzést gondozó BCE Sportgazdaságtani Kutatóközpontja, amely szellemi műhelye az országban egyedülállón a Corvinus Egyetem székesfehérvári képzési helyén elérhető Gazdálkodás és menedzsment alapszak sportgazdaságtan specializációjának.

Az V. SKEOF Konferencián hazai és nemzetközi szakemberek 3 plenáris és 11 szekcióelőadás, valamint egy kerekasztal-beszélgetés keretében vizsgálták a sportgazdaság időszerű kérdéseit. A Konferencia ebben az évben a harmadik évezred harmadik évtizedének a sportban tapasztalt kihívásait állította a középpontba, s keresett megoldást arra, hogy miként lehet a sportot ebben a megváltozott élethelyzetben is a mindennapok részévé tenni, versenyképesen ott tartani.

A programra 460 fő regisztrált, akik két nap alatt 18 hazai és nemzetközi szakember, egyetemi oktató, kutató és sportoló gondolatait hallgathatták meg. A rendezvény kiemelt témája a labdarúgás volt, de érintették a 2020-ban elmaradt olimpiát, és szó esett még – sok más mellett – az autó-motorsport kérdéseiről, amelyet Michelis Norbert túraautó-világbajnok ismertetett a résztvevőknek.

A fórum második napján dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár köszöntötte a nézőket, aki a megváltozott mindennapokban is a sport, és kiemelten a verseny- és utánpótlás-sport fontosságát hangsúlyozta: „A sport támogatása egyfelől a magyar tradíciók megtartásának eszköze, másfelől olyan, a jövőbe irányuló befektetés, amelynek talán a legjobb a megtérülési rátája, és ezt a ma itt lévő sportközgazdászok biztosan meg tudják erősíteni. Pontosan azért, mert minél sportosabb és egészségesebb, versenyképesebb emberek alkotják a nemzetünket, annál erősebb és sikeresebb országban élhetünk.”

Mészáros Attila alpolgármester az elmúlt évek Székesfehérváron rendezett telt házas konferenciáinak legszebb pillanatait idézte fel. Elmondta, hogy a járvány természetesen a koronázóvárosi sportegyesületeket is eddig még soha nem tapasztalt módon rázta meg, éppen ezért reményét fejezte ki, hogy a SKEOF előadásai válaszokat és megoldásokat kínálhatnak számukra.

Stukovszky Tamás, a Budapesti Corvinus Egyetem elnökhelyettese levelében biztosította támogatásáról az előadókat és a résztvevőket. Mint írta, büszke rá, hogy a rangos szakmai konferencia egyetemük szervezésében, mégpedig a Sportgazdaságtani Kutatóközpont szakmai gondozásában került megrendezésre, amelynek otthona a Corvinus Székesfehérvári Campusa, ahol a jövőt jelentő duális képzési formában nevelik a jövő generációját.

A köszöntők után a hivatásos és versenysporté volt a főszerep.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >