Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Az interneten újra megnézhetjük a magyar kultúra napi gálaműsort
Az interneten újra megnézhetjük a magyar kultúra napi gálaműsort Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2021. január 26.
Január 22-én a város zenészei, táncosai és színészei a Vörösmarty Színházba vitték magukkal a nézőket a magyar kultúra napján. A gálaműsort székely és csángó néptánccal, Beliczay Gyula Vonósszerenádjával, balett etűdökkel, illetve a Játék a kastélyban egy részletével a Youtube-on, a Fehérvár TV csatornájánnézhetjük vissza.

 

 

Rendhagyó módon ünnepelte Székesfehérvár január 22-én a magyar kultúra napját: a Vörösmarty Színház kapui ugyan nem nyílhattak meg a közönség előtt, de az ünnepi est Fehérvár Televízióban közvetítetţ gálaműsorában a táncosok, zenészek és a színművészek előadásaikkal az intézmény nem megszokott, izgalmas helyszínein léptek fel. Az Alba Regia Táncegyüttes tagjai az előtérben mutatták be a Csángók és székelyek című táncot, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar a Galériáról szólaltatta meg Beliczay Gyula Vonósszerenádját, a Székesfehérvári Balett Színház pedig a nézőtéren mutatta be koreográfiáit. A műsor a színpadon folytatódott egy részlettel Molnár Ferenc Játék a kastélyban című komédiájából. Az est házigazdái dr. Szikora János igazgató és Váradi Eszter Sára színművész voltak, a nézőket dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte.

Akik lemaradtak, vagy szívesen felidéznék újra a város magyar kultúra napi gálaműsorát, a Youtube-on tehetik meg a Fehérvár Televízió megosztásának köszönhetően.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >