Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Várják a jelentkezéseket a Lélekmozgatóra Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2021. január 28.
A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) a parasportok és a parasportolók megünneplésére készülve, LÉLEKMOZGATÓ programjával, ismét együttműködésre, megemlékezésre hívja Magyarország köznevelési intézményeit, önkormányzatait.

 

 

A Magyar Parasport Napja február 22-e, és ennek alkalmából a parasportok és a parasportolók megünneplésére készül a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) LÉLEKMOZGATÓ programjával. A program kiírói az elmúlt években sokat dolgoztak a fogyatékkal élő emberek hazai társadalmi elfogadásának erősítéséért. Az eddigi közös programok, a parasportolók sikereinek bemutatása is segítették az integrációt, de van még mit tenni, vallják a szervezők. Az idei évben is oktatási intézmények és önkormányzatok jelentkezését várják. A tavalyi évben az országos programhoz négy fehérvári intézmény is csatlakozott, Székesfehérvár Önkormányzata pályázatával pedig a „Legkreatívabb MNP2020 Település” címet nyerte el.

A FODISZ honlapján közzétette kiírás szerint: „A pandémia, a járványügyi intézkedések változtatásra, rugalmasságra kényszerítenek minket, de bízunk benne, hogy a nehezített körülmények ellenére, idén is több száz intézmény csatlakozik felhívásunkhoz és 2021. február 22-én (hétfőn) foglalkoznak a parasportok, a parasportolók, a fogyatékossággal élők témájával érzékenyítő elméleti, illetve – ahol lehetséges csoportonként, osztályonként – gyakorlati sportfoglalkozások keretében.”

A Lélekmozgató program szervezői idén újabb segédanyagokkal, videóanyagokkal is készülnek, hogy még inkább segítsék a színvonalas megemlékezést digitális, online oktatás esetén is.

További információ, regisztrációs felület a https://fodisz.hu/.../Magyar_Parasport_Napja_2021 oldalon érhető el.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >