Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Ketten részesültek KOTA-díjban Székesfehérvárról Nyomtatás E-mail
Írta: Zemlényi Katica   
2021. január 27.
A KÓTA - Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége a kórus- és népzenei élet kiemelkedő képviselőinek hagyományosan a Magyar Kultúra Napján nyújtja át a kitüntetést, melyet a szövetség Művészeti Bizottsága javaslatai alapján ítélnek oda.

 

 

 

A KÓTA-díjakat számos különböző kategóriában adják át a kiemelkedő eredménnyel végzett művészi munka és a közösségért végzett áldozatos tevékenység elismerésére – idén 12 kategóriában 42 díjazottat ünnepelhettünk.

 

Zeneszerző és zeneíró kategória:

Dr. Szabó Balázs zenetörténész, zeneesztéta, református egyházzenész, a győri Széchenyi István Egyetem Művészeti Karának oktatója, egyetemi docens. A Magyar Zenetudományi és Zenekritikai Társaság tagja, a Magyar Tudományos Akadémia köztestületi tagja. A Magyar Református Egyház Generális Konventje Liturgiai és Himnológiai Bizottságának rendes tagja. Legfőbb kutatási területe a magyar zenetörténet, kiemelten Bartók Béla, Gárdonyi Zoltán és Gárdonyi Zsolt életműve. Publikációinak hosszú sora jelentős tudományos és művészi munkáról tanúskodik.

 

Kórusénekes, kórustitkár kategória:

Elekes Péter Pál kórusénekes a Vox Mirabilis Kamarakórus egyik legmeghatározóbb, legstabilabb tagja. Közel 50 éves énekkari múlttal rendelkezik, ez óriási tapasztalatot jelent. Sokéves pontos munkája és támogatása segítség minden kórustagnak, konstruktív hozzászólásaival mindig javítja a kórus szakmai munkáját, kottaszerkesztési tevékenysége pótolhatatlan.

Idén ez az esemény online formát öltött: a díjazottak bemutatására és méltatására videófelvétellel készültek az ünnep alkalmából, amely a KOTA honlapján megtekinthető: https://kota.hu/

 

Őszinte szeretettel és tisztelettel gratulálunk minden díjazottnak, a kórustagoknak, karnagyoknak! Nagyon várjuk, hogy a személyes kórusélet visszatérjen!

 

 

Zemlényi Katica

a KOTA Művészeti Bizottságának tagja

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >