Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
A fehérvári vendéglátósoknak meghirdetett gazdasági mentőcsomag részletei Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. február 03.
A múlt héten bejelentett, székesfehérvári gazdasági mentőcsomag részleteiről számolt be lakossági tájékoztatójában dr. Cser-Palkovics András. A helyi vendéglátóipar számára meghirdetett támogatás részeként a város elengedi a teraszdíjakat és az önkormányzattól bérelt helyiségek bérleti díját, valamint létrehozta a Továbbfoglalkoztatást Segítő Alapot.

 

 

A mentőcsomag részleteiről és a munkahelyüket elvesztett vendéglátósoknak meghirdetett pályázat feltételeiről a 06 22 537 177 és a +36 70 411 0594-es telefonszámokon lehet érdeklődni, a támogatási adatlap pedig már letölthető a https://www.szekesfehervar.hu/krizistamogatas címről.


„Tisztelt Fehérváriak!

A helyi vendéglátóipar számára múlt héten meghirdetett gazdasági mentőcsomag részleteinek kidolgozása az elmúlt napokban is folyamatosan zajlott. Ebben a munkában figyelembe vesszük a különböző felületeken beérkezett javaslatokat is. Már be tudok számolni néhány konkrét támogatási formáról, valamint a létrehozott és mától élő információs vonalak elérhetőségéről.

1. Elfogadtam azt a rendeletet, amely szerint 2021-ben nem kell teraszdíjat, kitelepülési díjat fizetniük a székesfehérvári vendéglátósoknak. Fontos(!) azonban, hogy a közterület használatára vonatkozó kérelmet majd be kell nyújtaniuk az érintetteknek, de díjat nem kell fizetniük.
2. Elengedjük a bérleti díjat azoknak a vendéglátó üzleteket működtető vállalkozásoknak, akik az önkormányzattól bérelnek helyiséget. Kérem, hogy az erre vonatkozó kérelmüket írásban juttassák el az önkormányzathoz az érintett vállalkozások.
3. Akik a vendéglátás területén dolgoztak, és elvesztették munkájukat, munkanélkülivé váltak november 1. után, ők az alábbi linken található kérelem benyújtásával kérelmezhetik az egyszeri 100 ezer forintos önkormányzati támogatást: https://www.szekesfehervar.hu/krizistamogatas
4. A vendéglátóipari vállalkozások részére a Továbbfoglalkoztatást Segítő Alap támogatásaira benyújtható pályázat előkészítése zajlik, a felhívást várhatóan a jövő héten jelentetjük meg.
5. Várjuk majd azoknak a támogatását is, akik segíteni szeretnék a vendéglátóipari vállalkozásokat. A Továbbfoglalkoztatást Segítő Alaphoz az önkormányzat az alszámla-nyitást elindította, néhány napon belül közzétesszük a számlaszámot.
6. A mentőcsomag részleteiről és a pályázati feltételekről a 22/537-177 és a +36-70/411-0594-es telefonszámon lehet érdeklődni!
7. A városban működő konditermek vezetőit levélben keressük meg a következő napokban. Kérem, hogy a kért információk átadásával könnyítsék meg annak felmérését, hogy tudunk-e, és ha igen, milyen formában nekik segíteni. A városban működő idegenvezetők támogatásával kapcsolatos előkészítő munka is megkezdődött.

Székesfehérvár most is példát mutat, összefogással átvészeljük a járványidőszakot is. Százezren egy csapatban!


                              

                       dr. Cser-Palkovics András
                                                             polgármester”

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >