Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Lélekmozgató – Magyar parasport nap 2021 Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2021. február 24.
Gazdag programokkal, a járványügyi előírásoknak megfelelően zajlottak Székesfehérváron a magyar parasport nap eseményei hétfőn. Ülőröplabda, csörgőlabda, floorball, gyaloglás és nordic walking bemutató is szerepelt az országos felhíváshoz csatlakozó öt iskola és két civil szervezet programjai között. Az Önkormányzat esélyegyenlőségi referense, Lengyel Zsófia parasportoló pedig személyes gondolatait, tapasztalatait osztotta meg a diákokkal.

 

 

Öt székesfehérvári oktatási intézmény, az Arany János EGYMI Ezredéves Iskolája, az István Király Általános Iskola, a Széna téri Általános Iskola, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium és a Tóvárosi Általános Iskola, valamint két egyesület, a Vörösmarty Mihály Lakótelepi Sportegyesület és a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség csatlakozott a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) által koordinált magyar parasport nap rendezvénysorozathoz. A Magyar Országgyűlés 2017. december 12-én egyhangúlag elfogadott határozatba foglalta, hogy a magyar parasport hagyományait és sikereit minden évben február 22-én ünnepeljék az országban. A sportnap célja, hogy közelebb hozza a parasportolókat egészséges embertársaikhoz.

Idén az integrált játékok közül a diákok az ülőröplabdát, a csörgőlabdát és a floorball-t próbálhatták ki. A Vörösmarty Mihály Lakótelepi Sportegyesület és a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség szervezésében pedig gyaloglás és nordic walking bemutató szerepelt a programban. A város további oktatási intézményeiben is kiemelten foglalkoztak e napon a témával. Ebben segítséget nyújtott az Önkormányzat esélyegyenlőségi referense, Lengyel Zsófia parasportoló, aki személyes gondolatait, tapasztalatait osztotta meg a diákokkal.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >