Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Ünnepi Könyvhét  és egy kis személyes programajánló Brájer Évától Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 31.

ImageA 79. Ünnepi Könyvhét és 7. Gyermekkönyvnapok székesfehérvári és Fejér megyei programjairól tájékoztatták a sajtó képviselőit tegnap a szervezők. A sajtótájékoztatón részt vett Brájer Éva, a székesfehérvári önkormányzat Kulturális és Turisztikai Bizottságának elnöke, valamint a program fő rendezői.

A könyvhétről Ábrahámné Molnár Ilona, a székesfehérvári Városi Könyvtár igazgatója, Bobory Zoltán, a Szent István Művelődési Ház igazgatója, Komlósi József, a Vörösmarty Mihály Megyei Könyvtár igazgatója és Bakonyi István, a Vörösmarty Társaság elnöke szólt néhány szólt. Felhívták a figyelmet a kiemelkedő eseményekre, s bőven ellátták plusz információkkal az újságírókat.

Brájer Éva, a Kulturális és Turisztikai Bizottság elnöke elmondta: nagyon fontos, hogy a gyermekeket rászoktassuk az olvasásra. Hatalmas informatikai nyomulás tapasztalható korunkban, s a fiatalokat meg kell tanítani arra, hogy az információt és az ahhoz kapcsolódó eszközöket megfelelően használják. Sokat segíthet, ha a szülő esténként mesekönyvet vesz elő, s abból olvas fel történeteket a televíziós mesecsatornákat mellőzve. A könyvét gyermekrendezvényei is hasonló célt szolgálnak.

Image
Fotó: Temesvári Márta

Brájer Éva nagyon örül annak, hogy idén sok szervezet (a Szent István Művelődési Ház, a Kodolányi János Főiskola, a Megyei és a Városi Könyvtár és a Vörösmarty Társaság) fogott össze annak érdekében, hogy egy rendkívül színes és tartalmas program jöjjön létre. Ez a Megyei és a Városi Kulturális Bizottság annyiban akarja fokozni jövőre, hogy már szeptemberben ki fognak dogozni egy ennél is attraktívabb, sok kísérőrendezvénnyel tarkított program-sorozatot, amit a Városház térre is ki szeretnének terjeszteni. Elképzeléseik között szerepel például egy konferencia szervezése tanárok számára, s olyan rendezvények, amelyek a szülőket is érintik. Ehhez természetesen költségvetést is szeretnének rendelni, s remélik, hogy terveiket a magasabb döntési szinteken lévők is támogatják majd.

„Sajnos az utóbbi években hatalmas értékvesztés tapasztalható a társadalomban és a családokban, így bőven van teendőnk.” – mondta Brájer Éva.

Ő egyébként az Ünnepi Könyvhét programjai közül semmiképpen nem hagyja majd ki a Tündérboszorkányos találkozót Bosnyák Viktóriával (június 4-én a Városi Könyvtárban, 9 és 11 órakor), az ünnepélyes megnyitókat (ugyanezen a napon), L. Simon László „Japán hajtás” című könyvbemutatóját (június 6-án, 18 órakor a Szent István Művelődési Házban), az aszfaltrajz-versenyt, az óvodásoknak szóló játszóházat (június 6-án, 11 órakor a Megyei Könyvtárban) és Bokros János „Mesék mezején” című könyvbemutatóját (június 5-én, 18 órakor a Vörösmarty Társaságnál). Ez utóbbi azért is fontos számára, mert a költő sárkeresztúri, s az ő édesapja is odavalósi, sőt, jóbarátok voltak. Ezen kívül e kötet illusztrációit Brájer Éva nagyon gyönyörűek tartja, és a versek szerinte lemez után kiáltanak…

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >