Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow „Könnyű nekem az oltást választani, ha látom, mire képes a koronavírus”
„Könnyű nekem az oltást választani, ha látom, mire képes a koronavírus” Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2021. február 26.
Dr. Lőrincz M. Ákos belgyógyász, immunológiai kutató a beoltásától vezetett online naplót, ő a Koronás mesék tudományos weboldal írója. A szakorvos azt a hiányt szerette volna pótolni, amit a lakosság körében a hitelességgel és a beoltatással kapcsolatos, bizalmat teremtő információkkal kapcsolatban tapasztalt. Mindezt közérthetően, sok-sok szemléletes példával – mint az almával elárasztott osztályteremben jó munkát végző Töhötöm, aki nagy lelkesedéssel falja az almát, és képes magát megsokszorozni, hogy eltűnjön a gyümölcsáradat…

 

 

A szakember, aki november óta az intenzív osztályon végezte a koronavírusos betegek ellátását járványidőszakban, a kisgyermekeinek magyarázta el rajzok segítségével, mit is jelent a vírus, hogyan működik – ebből lett a népszerű sorozat. A jellegzetes kis sárga figura ötletét a tüskefehérje adta, ez a vírus támadó fegyvere.

A napló megírásának az igényét pedig az indította el, hogy december közepén egy KSH-felmérés alapján az embereknek csak 30%-a gondolkodott el a beoltatáson, és mindössze 16 %-uk döntött volna a biztos beoltatás mellett.

A podcast a naplóírás utolsó fázisában készült, a Koronás meséket itt lehet elolvasni: https://www.facebook.com/koronasmesek/.

A beszélgetést az ÖKK Fehérvár Podcast felületen lehet meghallgatni!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >