Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Nikolics "százados" vezetésével nyert a Vidi Zalában Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2021. március 01.
A Ferencváros elleni hétközi idegenbeli kupasiker visszaterelte a MOL Fehérvár FC-t a győzelmek utjára, de az erőviszonyok alapján sem volt meglepetés, hogy a piros-kékek az NB I-ben nyertek Zalaegerszegen. A (negatív) meglepetés inkább az volt, amit a Vidi az elmúlt hetekben a bajnokságban produkált, hét éve nem látott gödörbe kerül, ami Márton Gábor vezetőedző állásába került.

 

 

A ZTE otthonában az első gólt szerző Nikolics Nemanja duplán ünnepelhetett, ugyanis találata a századik fehérvári gólja volt. A válogatott csatár mellett Nego mattolta még Gyurján kapust a hajrában. Ezzel a három ponttal maradt a 3. helyen a Vidi.

 
A mérkőzés végig a vendégek szája íze szerint alakult, többet birtokolta a labdát, sokkal több helyzetet alakított ki, s aminek minden meccsen természetesnek kellene lennie - de messze sincs így a Vidinél - , a 90 percen át tartó koncentráció és küzdőszellem is adott volt. Most minden tekintetben rendben volt a fehérvári produkció. Amennyiben Szalai Tamás megbízott edzőként ezt állandósítani tudja, akkor emelt fővel és büszkén adhatja át a kormányrudat az április elsején érkező - addig még az osztrák szövetség alkalmazásában álló - Szabics Imrének, aki egyébként a helyszínen tekintette meg az összecsapást.
 
A találkozó krónikájához tartozik, hogy Nikolics vezető gólja előtt a 11-esnél Tanasin összeszedte a második sárgáját - teljesen feleslegesen szabálytalankodott Petrjakkal szemben -, így a vendégek emberelőnyben játszottak az utolsó félórában. A szurkolók között nagyon népszerű Nikónak ez volt Vidi mezben a századik NB I-es gólja, amivel már "csak" 11 találatnyira van az összesített fehérvári góllövőlistát vezető Szabó Józseftől. Amennyiben komoly sérülés nem hátráltatja és még legalább egy szezont lehúz piros-kékben, erősen sanszos, hogy utoléri az egykori UEFA-kupa gólkirályt.
 
A Vidi a következő körben, szerdán (március 3.) a Paksot fogadja. Azt a Paksot, amely ebben a szezonban már lopott egy pontot a Sóstóról, ráadásul a hazai meccsét meg is nyerte a Vidi ellen, így lesz miért törlesztenie a piros-kék egyletnek.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >