Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Fitz 100 emlékév a múzeumban - új programsorozat indul
Fitz 100 emlékév a múzeumban - új programsorozat indul Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. március 05.
A Szent István Király Múzeum a 2021. évet az egykori legendás múzeumigazgató, Fitz Jenő születése 100. évfordulójának szenteli. Fitz 100 címmel érdekes beszélgetésekkel, Fitz Jenő munkásságát és a múzeum életét bemutató online elérhető videós tartalmakkal emlékezik egykori múzeumigazgatójára az intézmény.

 

 

Az emlékév keretében Múzeumi beszélgetések címmel új sorozatot indul, melyben pályatársak, barátok, kollégák mesélnek, ki is volt Fitz Jenő, a múzeumigazgató és a tudós régész. A sorozat elindítása hagyományteremtő, melyre jó kezdés a Fitz Jenő emlékév. A kisfilmeken keresztül a nézők bepillantást nyernek a Szent István Király Múzeum életébe, megismerik az intézményt, az ott dolgozó kollégákat. A beszélgetések nem titkolt célja, hogy közelebb hozzák a múzeumot a mindennapjainkhoz, videókon és ismeretterjesztő megjelenéseken keresztül megmutassa, hogy a múzeum modern és korszerű intézmény.

A Múzeumi beszélgetések a Facebookon, Youtube csatornájukon és az intézmény weboldalán lesznek elérhetőek. A sorozat első fejezetét március közepén, a nemzeti ünnepet követően láthatjuk, majd minden hónapban egy-egy újabb fejezettel jelentkeznek a készítők.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >